З’їзд юридичних клінік вищих навчальних закладів України

14.02.2013

відбудеться 1 березня 2013 року. До участі запрошуються уповноважені представники юридичних клінік. Заявку необхідно надіслати до 15 лютого 2013 року

Конкурс на участь у тренінгу з громадського моніторингу діяльності міліції ( м. Київ)

08.02.2013

Перший тренінг відбудеться 15-17 березня 2013 року. До участі запрошуються активісти НДО, працівники ЗМІ, які мають мотивацію активно діяти в сфері захисту та підтримки прав людини, співпрацюють або зацікавлені у співпраці з правозахисними організаціями щодо громадського контролю діяльності правоохоронних органів. Кінцева дата реєстрації – 26 лютого 2013 р

Громадські організації за новим законом

08.02.2013

Наталія Петрова просто пояснює складні речі: як бути з регіональними осередками, всеукраїнським статусом, як скористатися новими можливостями закону.

Київ відвідає Ева Летовська

08.02.2013

20 березня 2013 року у Києві відбудеться унікальна подія: перший польський омбудсман – легендарна Ева Летовська - виступить з публічною лекцією, під час якої розповість про специфіку та складнощі захисту прав людини у країнах Східної Європи.

Конкурс на участь у XII Харківській школі з прав людини

06.02.2013

Нагадуємо, що 20 лютого закінчується прийом заявок активістів українських правозахисних неурядових організацій на участь у Харківській школі з прав людини, яка проводитиметься 19-23 березня 2013 р. Результати конкурсного відбору будуть повідомлені не пізніше 28 лютого.

Зародження конституцій

31.01.2013

Цією статтею Редакція «Прав людини» продовжує публікацію низки есе експерта ХПГ Всеволода Речицького про сучасне розуміння конституції і конституціоналізм в цілому. Метою автора є надати коментар – з позицій громадянського суспільства – до проблематики, якою нині опікується Конституційна Асамблея України. Слід зазначити, що в Україні довгий час панувало розуміння конституції як основного закону соціалістичної держави. Натомість автор пропонує відносно новий для України й водночас класичний для Західної політичної цивілізації підхід.

Через знання про трагедію Голокосту – до повернення історичної пам’яті та людської єдності (+фото)

26.01.2013

Історичну конференцію під такою назвою проведено 24 січня у місті Чорткові Тернопільської області. Конференцію приурочено до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту та 70-х роковин тих трагічних подій на західному Поділлі.

Тренінг для журналістів «Права людини та механізми ООН щодо їх захисту»

25.01.2013

В Харкові, 9-10 лютого 2013. До участі запрошуються представники регіональних та національних ЗМІ (журналісти, блогери, фрілансери тощо) зі всієї України, що мають зацікавленість у висвітленні тематики прав людини. Заявки приймаються до 2 лютого.

Презентація нового Закону «Про громадські об’єднання»

24.01.2013

7 лютого, Київ. Якщо ви хочете зареєструвати НУО, або перебуваєте в процесі реєстрації, або ви просто хочете дізнатись більше про новий Закон «Про громадські об’єднання», Наталія Петрова відповість на всі ваші запитання

Відповіді на питання щодо закону «Про громадські об’єднання» - онлайн

24.01.2013

Маєте питання щодо процедури створення, реєстрації та діяльності громадських об’єднань згідно із новим законом «Про громадські організації»? Відповіді можна отримати, поставивши відповідне питання, на сайті gromzakon.org.ua

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль