Корупція. Що це таке?

08.11.2006

Стаття учениці 11 класу та декілька аналітичних фрагментів

Названы самые закрытые госструктуры Украины

02.10.2006

Среди них - Министерство образования и науки

Піклувальна рада школи і збір коштів

06.04.2006

Точка зору одного з батьків

Громадські заклади освіти або Як зберегти освітню мережу у сільській місцевості: польський досвід

05.12.2005

Певно, що польський досвід створення та функціонування громадських закладів освіти, заснованих на співпраці організацій громадянського суспільства та держави, може стати українцям в добрій нагоді. Певно вже настав час, коли прості українці мають щодня все більше перебирати на себе відповідальність за свої долі, долі своїх міст та сіл.

Пошук альтернативних шляхів фінансування середньої освіти через фандрейзінг та побудову партнерських відносин

01.11.2005

Залучення додаткових ресурсів у школу є невід’ємною частиною підвищення якості освіти, а децентралізації керування школи є невід’ємна частина демократизації процесу освіти в Україні

Вибрані статті зі збірки АНТОЛОГІЯ АДАПТОВАНОГО ДОСВІДУ або Для чого існують програми освітніх обмінів (Рівне, 2004)

04.08.2005

Інтеграція ідей громадянської освіти у викладанні суспільних дисциплін. — Подолати кризу мотивації навчання. — Деякі аспекти шляхів виховання громадянина. — «Урядуй собі сам – урятуй себе сам!» — Використання сучасних технологій у розвитку післядипломної освіти. — Інтернет-сторінка – інформаційне поле місцевої громади

Благодійні фонди – запорука прозорого використання неурядових коштів у державних закладах освіти

03.08.2005

...Непідготовленість українського суспільства до кардинальних змін, консерватизм мислення та упереджене ставлення до інновацій з боку представників влади; страх батьківської громадськості, учнівських колективів до відстоювання власних прав; поширеність позиції „ви там починайте, а ми потім приєднаємося, якщо вам нічого за те не буде”, відсутність юридичних консультантів, які б спеціалізувалися на освіті. Мабуть, тому нашим кредо є: “Робиш – не бійся, боїшся – не роби!”.

Пошук альтернативних шляхів фінансування середньої освіти через фандрейзінг та побудову партнерських відносин

03.08.2005

Добре відома з радянських часів централізована командно-розподільча система управління школою не дозволяє повністю задовольняти потреби суспільства щодо рівня та якості базової освіти. Головна мета публікації – показати можливості, принципи діяльності, певні прийоми та методи як фінансового, так і адміністративного управління в системі освіти, які можуть запроваджуватись і вже знайшли своє втілення в конкретних ситуаціях.

Моя точка зору на деякі проблеми шкільної освіти

02.08.2005

Шкільна освіта і зараз, як і раніше, будується за ієрархічною системою, і всі демократичні елементи у ній, на кшталт профспілок, учнівського самоврядування, батьківських рад, переважно залишаються суто бутафорськими.

Від учнівського самоврядування до самоврядування вчителів та батьків

02.08.2005

Навряд чи ми зможемо створити демократичну школу, якщо всі зацікавлені в цьому „співучасники” навчального процесу – учні, вчителі та батьки – не братимуть активної, а головне, реальної участі. Таку  можливість дає організація самоврядування: учнівського, вчительського, батьківського.

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль