версія для друку

Громадянська Освіта, 2013,  №12

«Пасажири про поїзди» – портал для захисту прав пасажирів

04.04.2013
джерело: www.civicua.org

В Україні на початку 2013 року розпочав роботу новий інтернет-проект «Пасажири про поїзди». Завдання даного ресурсу – створити відкритий майданчик для дискусій пасажирів поїздів стосовно забезпечення якості перевезень та захисту їхніх прав і законних інтересів.

Сайт «Пасажири про поїзди» є продовженням тематики захисту прав споживачів послуг і удосконаленою версією іншого успішного пасажирського проекту «Пасажири про маршрутки» www.marshrutka.org.ua.

На думку Андрія Лепака, президента центру «Наше право», дуже часто пасажири, ¬- маршруток чи поїздів, ¬- потерпають через неякісні послуги, стикаються з порушенням власних прав. Куди у таких випадках звертатись? Модель функціонування сайту «Пасажири про маршрутки» спонукала нас до ідеї запуску нового ресурсу - «Пасажири про поїзди». Ми переконані, що живий майданчик для розміщення фото, відео та скарг пасажирів загалом, а також тематичних публікацій та правової інформації може забезпечити кращі можливості для захисту прав пасажирів. Зрештою, такий державний монополіст як Укрзалізниця утримує великий апарат посадовців, які покликані не стільки захищати і враховувати права пасажирів, як боротись із цими пасажирами. Судова практика у даній сфері свідчить про не завжди позитивну практику захисту порушених прав пасажирів. Здебільшого монополіст послуг із перевезень дуже рідко відшкодовує шкоду, яку завдає неякісним наданням послуг, а її розмір буває доволі мізерним.

Наші юристи та адвокати готові допомагати пасажирам поїздів у складенні скарг чи позовних заяв, а також представленні їхніх інтересів у судових органах, - зазначає Андрій Лепак. Адже підготувати обґрунтовану скаргу в уповноважені органи не так просто, не кажучи вже про професійний захист прав пасажирів у суді.

Унікальність даного ресурсу в тому, що його створення та підтримку не фінансує жодна донорська організація, а ідея його відкриття визріла із практики функціонування іншого успішного пасажирського ресурсу. Діяльність сайту підтримується ІПЦ «Наше право» та Романом Библюком.


Джерело : Прес-служба ІПЦ «Наше право»

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль