Правознавство та права дитини

05.12.2001

Відповідь опонентам

Мониторинг соблюдения прав человека в школах Украины

05.12.2001

Права учащихся как показатель демократизации школьной жизни в условиях гуманизации учебно-воспитательного процесса

"Права ребенка" - уроки для пятиклассников

05.12.2001

Методическое пособие по преподаванию в 5-6 классах: О разработчиках. - Практические советы. - Урок 1. "Кто я? Какой я?". - Урок 2. "Равенство" - Молодежная правозащитная группа( г. Бишкек, Кыргызстан)

Літня школа з "Практичного права"

05.12.2001

Выборы президента школы №37

05.12.2001

Де ж ви поділися, справжні студенти?

05.12.2001

Нам пишуть з різних куточків України

05.12.2001

...Саме демократ не може дозволити собі обмежитися вираженням презирства й люті проти людини маси, коли та прислухається до найодіозніших речників антилібералізму, віддає їм свій голос на виборах і т. ін. Щоразу ми повинні запитувати себе: чим ми довели їх до того, що вони голосують за будь-кого, аби лише повідомити нам, користуючись своїм демократичним правом, – до чого вони нами не задоволені?

...Варто пам’ятати, що тоталітаризми не були простим бунтом підсвідомості з її "архетипами"; вони здобули свій історичний шанс лише остільки, оскільки були абсолютно хибною відповіддю на цілковито реальні запитання, породжені кризою колишніх автентичностей. Кінець тоталітаризмів і наступне розвінчування їх дають нам повною мірою відчути реальність самих запитань. Тільки повна відкритість назустріч запитанням, повна чесність і тверезість щодо них може насправді відняти шанс у повернення тоталітарних тенденцій в майбутньому. Виховання інтелектуальної чесності не замінить тренування "найправильніших" готових реакцій на слова.


Сергій АВЕРИНЦЕВ
"Подолання тоталітаризму, як проблема: спроба орієнтації"
(переклад з російської – Михайлина КОЦЮБИНСЬКА,
"Дух і Літера", №7-8, 2001)

Права людини в афоризмах

05.12.2001

Нове видання Львівської лабораторії прав людини і громадянина

Валерій Марченко (16 вересня 1947 - 7 жовтня 1984)

05.12.2001

Другий арешт (жовтень 1983): з протоколів допиту у слідчому відділі КДБ УРСР – (по книзі: Валерій Марченко "Творчість і життя") "Кожне його слово та дія походили з глибини його особистості, були зумовлені внутрішнім станом, якоюсь потаємною духовною працею. Це була людина, котра долала безпам’ятність та розпад часу засобом постійного творчого зусилля. Серед сльоти та туманів радянської ірреальності він був свідком справжнього правдивого життя" — Павло Проценко. "Дорогою до свободи" (фрагменти).

Спор об устройстве государства, праве и силе, свободе и произволе

05.12.2001

З учнівських робіт VВсеукраїнського конкурсу

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль