Чернігівський суд скасував комендантську годину для підлітків

22.06.2010

Адвокат В.Якубенко: "Ні в кого не викликають заперечень благі наміри депутатів подолати в області підліткову злочинність та дитячий алкоголізм. Але це не є підставою для порушення конституційного права громадян на свободу пересування..."

Конкурс на участь у VI Всеукраїнській Школі з прав людини для молоді

16.06.2010

До участі у конкурсі запрошуються молоді люди віком від 18 до 28 років, які мають мотивацію активно діяти у сфері захисту та підтримки прав людини, співпрацюють або зацікавлені у співпраці з громадськими організаціями. Школа проходитиме з 25 липня по 1 серпня 2010 року у місті Чернігів. Конкурсні документи приймаються до 5 липня 2010 року.

Всеукраїнський конкурс «Зніми свій фільм про проблему, що тебе хвилює!»

02.06.2010

Для участі необхідно надіслати короткометражний відеоролик на одну з тем: захист навколишнього середовища, екологія, права людини, проблема зміни клімату, гендерна політика, здоров’я, корупція, соціальні проблеми, інші актуальні проблеми. Кінцевий термін – 25 серпня 2010 року.

Відповідальність батьків за насильство над дітьми (до Міжнародного дня захисту дітей)

02.06.2010

Відповідальність батьків, які не виконують своїх обов’язків щодо виховання дітей, може стати суворішою. Це, зокрема, стосується мам і тат, які застосовують силу. Відповідні законопроекти Верховна Рада ухвалила у першому читанні.

Чи може демократія загрожувати свободі?

25.05.2010

У Європі й Америці набирає сили правий популізм. У Латинській Америці до влади прийшли ліві популісти. У пострадянських країнах менш або більш очевидно повертається диктатура, що приділяє все менше уваги збереженню видимості свободи і демократії...

Чого хочуть вільні профспілки

19.05.2010

Місія профспілок полягає у тому, щоб творити громадянське суспільство. Адже без них таке суспільство неможливе, бо увесь соціальний сегмент залишиться незаангажованим, у ньому не буде конкуренції, а відтак повноцінних горизонтальних зв’язків. Громадянське суспільство – це не лише свобода слова, думки чи політичних партій, але й право людей найманої праці відстояти свої соціальні права

«Велика Вітчизняна війна» в політиках пам’яті Білорусі, Молдови та України: кілька порівняльних спостережень

13.05.2010

"В українських реаліях, коли соціяльно-економічні програми чільних політичних сил фактично ідентичні й недвозначно тяжіють до популізму, питання історії та мови відіграють роль ідеальних маркерів політичних відмінностей. Саме тому проблематика пам’ятників і пам’яті з року в рік актуалізується з наближенням передвиборчих кампаній та затихає після їх завершення. Ступінь цинізму цієї боротьби парадоксальним чином відбиває те, що історію в постсовєтській Україні дотепер вважають відносно безпечною сферою, де важко уявити перетворення вербальної та символічної неприязні на прямі насильницькі дії"

«Це зіткнення стереотипів, яке має подолати культура»

13.05.2010

Бесіда з Євгеном Сверстюком у видавництві "Смолоскип" 11 січня 2010 (в рамках проекту "Політ.UA")

Вічний феномен дисиденства

13.05.2010

Розшифровка лекції правозахисника, доктора філософії, літератора, президента Українського ПЕН-клуба, головного редактора газети «Наша віра», лауреата Шевченківської премії та Міжнародної премії ЮНЕСКО Євгена Сверстюка, що була прочитана 17 березня 2010 року в Києві, в Будинку вчених в рамках проекту «Публічні лекції «Політ.UA» (дочірній проект «Публичных лекцій «Полит.ру»).

Громадськість і ЗНО

11.05.2010

Для того, щоб зовнішнє незалежне оцінювання утвердилося як демократична система, яка забезпечує рівний доступ в отриманні якісної освіти і підсилює рух країни до демократії, потрібно рухатися вперед і створювати чіткий механізм на кожному з етапів його запровадження: державна підсумкова атестація (ДПА), незалежне зовнішнє оцінювання, зарахування до ВНЗ.

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль