Путевые заметки из Грузии

20.10.2008

После соглашения о прекращении огня французский писатель объездил весь регион, встречался с политиками, российскими генералами, местными жителями и солдатами, пытаясь понять различные точки зрения. Вот его репортаж.

Міф помер. Хай живе міф!

08.05.2008

Якщо одна крива абсолютно не схожа на іншу, це ще не привід вважати її прямою. Однак багато українських істориків, які користуються заступництвом державних структур, дотримуються іншої думки. Ретельно розвінчуючи старі міфи, вони просто розчищають місце для нових міфів.

Голод імені Мао

18.12.2007

90 років тому почалася тріумфальна хода планетою комуністичних режимів. Історики вважають, що ідея загальної рівності коштувала життя приблизно 100 мільйонам дюдей. І найбільший внесок у це страшне «досягнення» зробили аж ніяк не Ленін і Сталін, а комуністичний правитель Піднебесної Мао Цзедун.

Беседа с Адамом Михником, главным редактором “Газеты выборчей”

26.10.2007

из ежемесячника "Новая Польша"

Історико-політична освіта та виховання толерантності у Німеччині

15.03.2007

Як німецька молодь розвиває власну політичну свідомість? Як вчителі подають учням матеріал на тему «націонал-соціалізму», «голокосту» та «другої світової війни»? Які саме методичні підходи вони обирають? На ці запитання кореспондентів сайту "Майдан" відповідає Аннегрет Емман

Заявление Международной Амнистии

12.03.2007

"До тех пор пока где-либо в мире женщин лишают прав человека, не может быть ни справедливости, ни мира. Предоставление женщинам возможности пользоваться равенством с мужчинами во всех сферах жизни -- важнейший шаг к тому, чтобы права человека стали реальностью для всех».

Дебати - ефективний ігровий метод заохочення молоді до суспільного життя громади міста та країни в цілому

13.12.2006

Починаючи з вересня 2006 року Центр політичної освіти розпочав реалізацію проекту "Турнір з дебатів: Україна очима молоді". Конкурсний відбір пройшли 18 київських загальних навчальних закладів. За тренерської підтримки БО "Вчителі за демократію та партнерство" учні відібраних шкіл, ліцеїв та гімназій пройшли навчання правилам дебатування, навчились етиці дебатів. Третього грудня відбулись фінальні ігри на тему "Держава має ввести другу державну мову". Перемогла команда Ствердження, представлена учнями гімназії № 56.

Громадянська освіта – це поштовх до дії

02.10.2006

Враження учасниці проекту ”Молодіжні ініціативи для місцевого самоврядування”

Молодіжні ініціативи для місцевого самоврядування

02.10.2006

Цільова аудиторія проекту – активна люботинська молодь, мета проекту – в налагодженні ефективної взаємодії міської молоді та органами місцевого самоврядування, шляхом створення Молодіжної ініціативної групи та навчання її учасників підчас літньої школи “Демократичне самоврядування

Протизаконне насильство в міліції

03.02.2006

"Висновки та рекомендації" з книги „Протизаконне насильство в органах внутрішніх справ. Соціологічний та історіко-правовий аналіз.”

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль