Ювенальна юстиція. Можливість впровадження в Україні

15.05.2013

Мала академія наук України. Секція: правознавство

Акцесорні зобов`язання як спосіб забезпечення зобов`язання

15.05.2013

Мала академія наук України. Секція: правознавство

Започатковано кампанію з підвищення рівня правової культури та правових знань кожного

27.02.2013

Офіс Уповноваженого з прав людини започатковує кампанію з підготовки інформаційно-просвітницьких матеріалів для ознайомлення з найбільш розповсюдженими прикладами порушень прав людини, у тому числі й щодо надання адміністративних послуг. Наразі для попередження випадків сплати зайвих необов’язкових платежів під час оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, пропонуємо ознайомитися з відповідними матеріалами

В первый класс – в тринадцать лет

29.09.2012

В селе Двуречный Кут Харьковской области в школу попросилась девочка-подросток.

Зростання – це не добробут

29.05.2012

Політики підвищують податки і скорочують видатки – на охорону здоров’я, освіту і пенсії. Хіба ми перестали мріяти про побудову пристойного суспільства? – запитує великий історик Тоні Джадт у величезному інтерв’ю, яке він дав перед смертю. В Америці це одна з найважливіших книжок останніх місяців

Фотополювання на міліціонера: ліцензія не потрібна

27.04.2012

Не будемо блукати у заплутаних лабіринтах суперечливого українського законодавства, а просто обговоримо окремі моменти, які можуть допомогти в одвічному протистоянні журналіста й правоохоронця. Хоча чому лише журналіста – фіксувати дії правоохоронця за допомогою технічних засобів (відео-, фото-, аудіопристрої) має право будь-який громадянин України. Але, одразу уточнюю – не завжди і не всюди.

Непридатні до демократії?

04.03.2011

Панує грубий стереотип, що деякі народи – араби, китайці й африканці – несумісні з демократією. Це думка, яку поширюють арабські диктатури, надто Саудівська Аравія – і, звичайно, лідери Китаю та майже кожен африканський деспот.

Ключі до угорської туги

19.01.2011

Націоналізм, а не ліберальна демократія домінував як рушійна сила опозиції… Травма Тріанону, шкодування себе і безперервна незгода з реальністю перекрили угорський шлях до демократії.

Бел Кауфман: «Всё, что написано и снято про школу, это повторение “Вверх по лестнице, ведущей вниз”»

17.01.2011

Кауфман первой удалось описать школу такой, какая она есть. Фильм, снятый по книге, показывающей настоящую жизнь школьников, даже запретили смотреть детям до двенадцати. Дело было еще в 1967 году в демократичной Америке.

Нобелевская лекция: Похвала чтению и литературе

10.01.2011

"...Мы не должны позволить себя запугать тем, кто хочет отнять у нас свободу, которую мы обретали на протяжении всей истории цивилизации. Нам надо защитить либеральную демократию: при всем своем несовершенстве, она по-прежнему воплощает в себе политический плюрализм, сосуществование, терпимость, права человека, уважение к критике, законность, свободные выборы, сменяемость власти — все то, что выводит нас из дикости..."

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль