Свобода слова і директор школи

28.03.2012

До якого реформування освіти прагне пересічний директор звичайної української школи? Чи може він висловлювати власну позицію, що не збігається з офіційною?

Надання юридичних консультацій із питання ліквідації/реорганізації школи!

29.02.2012

До уваги освітян та представників громадськості: юристи Східноукраїнського центру громадських ініціатив (м. Луганськ) на безоплатній основі надають кваліфіковану допомогу у вирішенні правових питань, що виникають під час закриття школи.

Дотримання права на освіту у Львівській області: рапорт з моніторингу

27.10.2011

Публікація, яку можна переглянути або скачати у форматі pdf, буде цікавою для працівників системи освіти, юристів та громадських активістів

Правовые аспекты возмещения вреда, причиненного в школе

25.10.2011

Как правило, школа не несет ответственности за личные вещи детей, которые были утеряны, украдены или повреждены. Как же быть в такой неприятной ситуации?

«Права людини в системі освіти»

15.09.2011

Симпозіум на таку тему проведе Рада Європи: з 24 по 25 листопада 2011 (Страсбург). Учасники заходу: студенти, освітяни, учителі, які викладають громадянську освіту. Заявки на участь слід надсилати до 25 вересня 2011.

Фінансова автономія шкіл: тіньові реалії та туманні перспективи

22.02.2011

Альтернативою нашій занадто централізованій системі управління освітою могла б стати автономізація шкіл. Які є передумови для цього? Які проблеми й виклики несе з собою така самостійність і чи можлива вона взагалі?.. Відповіді спробували дати експерти, котрі протягом двох років досліджували систему фінансування загальної середньої освіти в Україні і спробували виробити рекомендації щодо її реформування.

Школи знову без підручників

13.02.2011

Підручникотворення є прибутковою галуззю і її монополізація приносить значні кошти групам та особам, які мають доступ до управління державною власністю. МОНМС України не хоче впроваджувати прозорі, справедливі для всіх європейські стандарти випуску якісних підручників, вперто зберігає процедури, що залишають лазівки для зловживань

У Львові працює громадська юридична приймальня захисту права на освіту

17.01.2011

Громадську приймальню організовує Регіональний благодійний фонд «Резонанс» у рамках проекту «Моніторинг дотримання права на освіту у Львівській області».

Изоляция детей-ромов в хорватских начальных школах является дискриминацией

01.09.2010

Решение Большой палаты Европейского суда по делу: Орсус и другие (Oršuš and Others) против Хорватии, № 15766/03, 16 марта 2010 года

Петиція на підтримку зовнішнього незалежного оцінювання

18.03.2010

Громадськість не зможе і не схоче змиритися із втратою рівного доступу до вищої освіти.

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль