ПРОБЛЕМА ДІДІВЩИНИ: "ВОНИ Б’ЮТЬ ТОМУ, ЩО ЇХ БИЛИ"

30.12.1999

ЯК ВСТУП ДО ТЕМИ, ЩО МАЄ БЕЗПОСЕРЕДНЄ ВІДНОШЕННЯ ДО ЗАВТРАШНІХ ПРИЗОВНИКІВ, - КІЛЬКА УРИВКІВ З МАТЕРІАЛІВ СЕМІНАРУ "ОСВІТА В ГАЛУЗІ ПРАВ ЛЮДИНИ ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ УКРАЇНИ"

ЕЕ ВЕЛИЧЕСТВО ИНФОРМАЦИЯ И ПРАВО НА СВОБОДНОЕ ПОЛУЧЕНИЕ ОНОЙ

30.12.1999

ТАК НАЗЫВАЕТСЯ СОЧИНЕНИЕ, ПРИСЛАННОЕ В ПРОШЛОМ ГОДУ НА ТРЕТИЙ ВСЕУКРАИНСКИЙ КОНКУРС УЧЕНИЧЕСКИХ И СТУДЕНЧЕСКИХ РАБОТ ПО ПРАВАМ ЧЕЛОВЕКА

ОСОБЛИВОСТІ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПРАЦІ ПІДЛІТКІВ І ЖІНОК

30.12.1999

УРОК З КУРСУ "ПРАВА ЛЮДИНИ" ДЛЯ 9-11 КЛАСІВ. РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ПРАВОВИХ СИТУАЦІЙ У ФОРМІ ГРИ "БРЕЙН-РИНГ". АВТОР РОЗРОБКИ - ВЧИТЕЛЬ ІСТОРІЇ ТА ПРАВОЗНАВСТВА С.КУКСЕНКО (С. МАЛА БУРІМКА ЧОРНОБАЇВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛ.)

30.12.1999

Ведь вот он грех, коль есть какой на свете:
не умножать чужой свободы всей
своей свободой. Вся любви премудрость -
давать друг другу волю. А держать
не трудно, и дается без ученья.

Райнер Мариа Рильке (перевод Б. Пастернака)

ДВІ ТОЧКИ ЗОРУ НА ПРОБЛЕМУ СМЕРТНОЇ КАРИ

30.12.1999

СОЧИНЕНИЕ-ЭССЕ НАТАЛЬИ ЛОЖКИНОЙ (Г. ЕВПАТОРИЯ)
ФРАГМЕНТИ ІНТЕРВ’Ю З ПРАВОСЛАВНИМ СВЯЩЕНИКОМ

ПЕРЕХРЕСНІ СТЕЖКИ ОДНОГО ДРОГОБИЧАНИНА

30.12.1999

АВТОБІОГРАФІЧНІ СПОГАДИ МИРОСЛАВА МАРИНОВИЧА

"УРОК ПРАВА В БЕСПРАВНОЙ ШКОЛЕ ЕСТЬ УРОК ЛИЦЕМЕРИЯ"

30.12.1999

ОТЗЫВ ЧИТАТЕЛЯ НА ПУБЛИКАЦИЮ МАТЕРИАЛОВ ВСЕУКРАИНСКОЙ КОНФЕРЕНЦИИ "ПРОБЛЕМЫ ГРАЖДАНСКОГО ОБРАЗОВАНИЯ И ПРЕПОДАВАНИЯ ПРАВ ЧЕЛОВЕКА В УКРАИНЕ" (КИЕВ, МАРТ 1999 Г.) С КОММЕНТАРИЕМ РЕДАКТОРА

Викладання історії в контексті сприяння демократичним цінностям і терпимості

30.12.1999

Переклад здійснено за виданням Ради Європи. Рекомендовано Міністерством освіти України. Поява такого посібника є великою подією. Чи надійшов він до вашої школи?

ПАРОСТКИ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА У ЧЕРНІГОВІ

30.12.1999

МОЛОДІЖНА ПРАВОЗАХИСНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ЗОНТ"; ЛІТНІЙ ТАБІР АКТИВІСТІВ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ; ДЕКЛАРАЦІЯ ПРАВ СТАРШОКЛАСНИКІВ - ПРО ЦЕ РОЗПОВІДАЄ ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ВЧИТЕЛЬ ПРАВОЗНАВСТВА І.СУЩЕНКО.

30.12.1999

Бути незрівнянно важче, ніж не бути: бути - це означає переборювати. Бути - це означає мати відчайдушну сміливість вийти в люди яким є. Як ось і я - далеко не активний борець, не проповідник... Можливо, дописавши цей твір, я повернусь назад у свою шкаралупу - дозрівати (якщо дадуть). Я ніколи б не набралась сміливості та і, напевне, не дуже задумувалась би над всім, про що я тепер думаю і в що прагну посвятити вас, якби не вчитель правознавства - моя друга мама, яка кожен день вчить мене переборювати почуття страху, невпевненості, безнадійності.

Інна Сілакова, смт Макарів Київської області (з твору, надісланого на III Всеукраїнський конкурс учнівських та студентських робіт з прав людини)


X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль