Виборча активність дорослих: чи залежить вона від дітей?

06.12.2002

В Чернігові 20-21 березня відбулись. вибори!

06.12.2002

Про конкурс "Жива історія або Львів’яни, яких знає світ"

06.12.2002

"ДОБА" - НОВИЙ ЖУРНАЛ З ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОСВІТИ

06.12.2002

06.12.2002

Цитата номеру: "Неспроможність розв’язати позірний парадокс між релігією і правами людини, на мою думку, шкідлива з будь-якого погляду. Доки не знайдено спільного ґрунту, стоячи на якому люди могли б підтримувати права людини на основі власних релігійних переконань або принаймні не суперечити їм, доти доведеться вибирати між двома "кредо". Однак, роблячи такий вибір, людина чи спільнота не лише позбавляє себе частини, а то й усіх переваг відкинутого кредо, а й зменшує тим самим цінність кредо вибраного чи прийнятого." - Абдулаггі А. Ан-На’їм "Нашою метою не є подати "лубочний" образочок теорії прав людини як панацеї від усіх бід. Рівно ж ми не ставимо собі за мету представити вчення тої чи тої Церкви як непогрішне, непідвладне критиці, часові і змінам. До того ж кожен із представлених тут авторів є особистістю, що поєднує в собі високий професіоналізм і природну авторську суб’єктивність. Нарешті, оті суперечливі, надто суб’єктивні місця часом краще розкривають контекст наукових дискусій довкола якоїсь теми, ніж розлогі теоретичні викладки. Нашим намаганням є дати українським дослідникам поживу для ума, поштовх до думки, адже цей посібник пропонується не як істина в останній інстанції, що має бути механічно засвоєна, а як заохота до подальших наукових рефлексій на тему прав людини." Мирослав Маринович (з передмови упорядника) По книзі: Релігійна свобода і права людини: Богословські аспекти. - Львів: Свічадо, 2000. - 428 с. Упорядкування, редагування, передмова - Мирослав Маринович. (Цей збірник є першою книгою серії "Людина. Церква. Держава". У наступному томі проблема має бути висвітлена з правничих аспектів)

Надії та тревоги

06.12.2002

Фрагмент статті у перекладі Михайлини Коцюбинської

ІГРИ ДЛЯ ВИХОВАННЯ В ДУСІ СПРАВЖНІХ ЦІННОСТЕЙ

06.12.2002

«Геометрія для "незрячих"», «Равлик», «Танець рук», «Гра в лоцмана», «Мої руки – твої руки», «Руки, які "розмовляють"», «Танець незрячих», «Діалог рук», «Доторкання до обличчя», «Гра з бобами», «Ярмарок», «Угадування обличчя», «Глухий і німий», «Кооперування»

ЛИСТ ДО РЕДАКЦІЇ

06.12.2002

УЧНІВСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ. ПРАКТИЧНИЙ ПОРАДНИК

06.12.2002

розробка колективу інструкторів Фонду "Освіта для демократії" (Польща) під керівництвом Кшиштофа Становського. — Українське видання: Товариство Лева (м. Львів)

УЧНІВСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ: РЕАЛЬНІСТЬ ЧИ ФІКЦІЯ?

06.12.2002

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль