Проти (схибленої) демократії

31.12.2020

"Проти демократії" - таку назву має незвичайна книга, український переклад якої вийшов у видавництві "Дух і літера". Докладніше про неї можна дізнатись з яскравої авторської передмови на сторінці видавництва. Книга є зразком високої культури недогматичного мислення та гарного літературного стилю, а також пропонує багато цікавих питань для обговорень і дискусій.

Я задыхаюсь

13.06.2017

То́мас Ве́нцлова — литовский поэт, переводчик, литературовед, эссеист, диссидент и правозащитник. Один из основателей Литовской Хельсинкской группы. Статья опубликована впервые в июле 2010 года

Адвокат з Одеси домоглася в суді визнання незаконною постанови Кабінету міністрів

04.04.2017

Одеська обласна організація Комітету виборців України за підтримки Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини ініціювала судову справу про визнання незаконною постанови Кабінету міністрів про ввезення особистих речей кримчан при переїзді на материкову Україну.

ЮНЕСКО опублікувала п’ять принципів медійної та інформаційної грамотності

28.02.2017

Міжнародна організація UNESCO опублікувала головні положення п’яти запропонованих нею правил щодо MIL - Laws of Media and Information Literacy, поєднуючи ці дві сфери як комбінацію знань та навичок, необхідних сучасному суспільству в усьому світі.

День безпечного Інтернету - виклик #saferinternetchallenge та освітні лекції

08.02.2017

Головна мета Міжнародного дня безпечного Інтернету, який традиційно відзначається у вівторок другого тижня лютого, - просувати ідеї відповідального використання онлайн-технологій та мобільних приладів, особливо серед дітей та молоді.

Чи винні орди половецькі, що в Україні нищаться духовні скарбниці?

14.01.2014

Закрити не можна помилувати... Цей дещо переінакшений вислів сьогодні значною мірою стосується українських бібліотек. Невідомо, де поставить кому чиновницька рука.

Люди про Татьяну Черновол

27.12.2013

"Дело даже не в политике. Я потрясена этой личностью. Такое сочетание ума, трезвости, свободы, абсолютного и какого-то радостного веселого бесстрашия, ответственности, и чувства юмора, и нежности, скромности, отсутствие фанатизма - и еще много всего можно сказать - какое чудо создал Бог!.." (видеозапись интервью с Татьяной Черновол)

"Мамо, мене тут кончають"

12.07.2013

Такий SMS встиг відправити хлопець, якого катували в міліції на Сокирянщині.

Лекція свободи Наталії Яковенко

25.06.2013

"...для чого історикам взагалі інтелектуальна свобода? Тут відповідь, як на мене, однозначна: якщо він переступить рубіж допустимих втрат отих часток свободи, то рано чи пізно він перетвориться або на коліщатко в машині політтехнології, або на придворного співця чергової команди українських державотворців. І тут байдуже, під якими стягами яких кольорів працюють ці державотворці. Тому що місія науки – не обслуга і не оспівування. Місія науки, як закликав іще Грушевський – безперестанний скепсис..."

Розробка можливої превенції щодо катування та нелюдського чи принизливого поводження або покарання

15.05.2013

Мала академія наук України. Секція: правознавство

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль