Досвід ініціатив на користь збереження шкіл: матеріали проекту «Разом до збереження та розвитку освітніх послуг у малих громадах»

02.07.2013

Нове видання Східноукраїнського центру громадських ініціатив описує приклади діяльності чотирьох громад Сходу України, що за декілька місяців змогли вберегти свої школи від закриття та посприяли їх подальшому розвитку. Описані як стратегічні плани, так і тактичні дії реалізаторів адвокасі-ініціатив. Доступна електронна версія брошури

Українська школа потерпає від освітянської бюрократії, - опитування

30.06.2013

З коментарів до цієї публікації: "Школа працює не на дитину, а на чиновника", "То чому ж ми скаржимося один одному, але не піднімаємо це питання на всіх рівнях?..", "Полностью согласна, бумаги достали, администрация школы работает только на управление и бухгалтерию, ни шагу нельзя сделать в школе без согласования, разрешения... Учитель становится рабом в своей стране. А, как писали, раб способен воспитать только раба. Разве это нужно нашей стране???"

Держава порушує права учасників освітнього процесу, - опитування

30.06.2013

Результати експертного опитування "Право на освіту та права освітян: теорія та практика в Україні" свідчать про те, що в Україні постійно порушуються права учнів, студентів та освітян

Настільна книга освітянина «Трудові та інші права у сфері освіти»

29.06.2013

Доступна електронна версія

Смерть під час чиновницької перевірки

31.05.2013

Надзвичайна подія трапилася в Харківському професійному ліцеї будівництва. Напередодні, буквально на робочому місці, помер директор установи Йосип Іванків.

Правова бібліотека – для школярів Чугуєва

16.12.2012

В ході Всеукраїнського тижня права в Чугуєві була відкрита правова бібліотека для учнів шкіл.

Польско-украинский проект «Сознательная молодежь – демократическое общество» в Луганской области

30.11.2012

Противодействие насилию в школе; повышение роли учителя в ненасильственном разрешении конфликтов в школе, углубленное понимание прав человека и навыки защиты собственных интересов в конфликтных ситуациях; уменьшение негативных психических последствий конфликтов, в которых жертвами являются ученики; повышение качества решения конфликтов в школе благодаря использованию польского опыта медиации.

Вийшов у світ посібник із керівництва школою під ризиком ліквідації

19.08.2012

Видання, яке випустив Східноукраїнський центр громадських ініціатив, містить комплекс практичних рекомендацій щодо правових та громадських дій у ситуації, коли існує загроза ліквідації школи. Посібник можна замовити або скачати

В Києві презентовано монографію Олега Андроса про екологістські рухи

27.07.2012

Книга описує ідеологію та особливості структури природоохоронних рухів у Європі та США, процес їх перетворення на політичні партії. Доступна для прочитання у форматі “pdf”

Книга життєвих історій «Відпущення»

27.07.2012

Ми не можемо забути минулого, натомість можемо спро­бувати ви­слу­хати і зрозуміти одне одного, попросити пробачення і пробачити, від­пус­тити тя­гарі ми­­­нулого, аби разом будувати наше майбутнє. Сподіваємося, ця книга бу­де бодай по­штов­хом до цього. Доступна електронна версія. Отримати примірник для ознайомлення можна, звернувшись до МГО “Основи свободи” .

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль