Проти (схибленої) демократії

31.12.2020

"Проти демократії" - таку назву має незвичайна книга, український переклад якої вийшов у видавництві "Дух і літера". Докладніше про неї можна дізнатись з яскравої авторської передмови на сторінці видавництва. Книга є зразком високої культури недогматичного мислення та гарного літературного стилю, а також пропонує багато цікавих питань для обговорень і дискусій.

Володимир Яворський: «Правоохоронці і судді повинні ставати на бік людей, коли бачать, що влада виявилася деспотичною…»

14.01.2019

«У школі права людини вивчають одну годину. За рік вивчення предмета "Право", діти три чверті часу вчать обов’язки і кримінально-адміністративну відповідальність. Тобто те, за що вас можуть покарати. Таке враження, що ми виховуємо солдатів, як за радянських часів... У Штатах з початкової школи вчать: "Я громадянин і маю права, а ви — державні органи, обмежені моїми правами"...»

Право на спілкування

07.06.2017

На мою думку було б доречним запровадити у звичайних школах та університетах спецкурси з мови жестів для того щоб всі люди могли на базовому рівні розуміти жести глухонімих

Право на привилегию

08.11.2013

«...Принцип коллективных прав означает, что член определенной группы достоин особого отношения именно потому, что принадлежит к этой группе. По сути речь идет о привилегиях. Они укладываются в классическую оруэлловскую формулу: "All animals are equal but some animals are more equal than others"...»

Деякі вітчизняні виші перетворилися на «супермаркети» з продажу дипломів

06.08.2013

Але вони скоро відімруть через непопулярність серед роботодавців.

Очередной реформаторский «зуд» приведет к социальному коллапсу села

18.11.2012

Село должно получить деньги на развитие, а не избавляться по указке сверху от человеческого ресурса, способного обеспечить это развитие.

Родители украинских школьников должны выбирать между здоровьем ребёнка и его знаниями

14.11.2012

Учёба в украинских школах – сплошной стресс и непомерные нагрузки. Родителям приходится делать нелёгкий выбор между здоровьем ребёнка и качественными знаниями.

Так, ви можете!

03.09.2012

На очах у всього світу влада свідомо нищить єдиний незалежний та найбільш улюблений телеканал в Україні – ТВі. Чому це стало можливим? Тому що для кабельних операторів загроза потрапити під каральні санкції за непослух Національній раді є значно більшою, ніж загроза втратити прибутки через солідарний бойкот користувачів...

Школа вільних людей

08.06.2012

Дві моделі освіти є двома різними способами сприйняття світу... Викладання – це надихання до самостійних відкриттів, до ставлення під сумнів того, з чим учні чи студенти не погоджуються, до пошуків альтернативних рішень, до знаходження кращого способу, до пізнання великих досягнень минулого і прагнення опанувати їх самостійно...

Невдала книжка

28.04.2012

Володимир В’ятрович, Друга польсько-українська війна 1942–1947. Київ: Видавничий дім «Києво-Могилянська академія», 2011. 228 с.

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль