Алла Тютюнник: «Фільми, які є в цьогорічній колекції – це справжні унікальні хіти»

14.01.2019

«Це високохудожні, досконалі митецькі твори, які дуже сильно впливають на почуття і на свідомість глядача. І разом з тим – вони дають дуже багато матеріалу для роздумів і діалогів про важливість дотримання прав людини в світі» – розповідає про нову колекцію фільмів керівниця мережі кіноклубів Docudays UA

Людмила Алексеева: Обращение к правозащитникам

10.12.2018

«…Чем дальше во времени мы отодвигаемсяот уроков Второй мировой, тем с большей долей цинизма и беспечности новые поколения относятся к выстроенной не очень пока прочной системе ценностей и институтов, постоянно и все чаще испытывая их на прочность. Рост политического популизма и национализма на фоне миграционного кризиса, конфликты на религиозной почве, ренессанс авторитарных правителей и дремучих национальных мировоззрений в отдельных частях света, отказ от международных обязательств со стороны отдельных государств… — ставят под угрозу все наши важные, но хрупкие завоевания…»

«Правда не лежить посередині…» – Адам Міхнік

10.12.2018

«…Криза ліберальної демократії великою мірою походить з теорії маятника, але також зумовлена й помилками з ліберального боку. Головне - це невміння ліберальної сторони знайти мову для порозуміння з тією розгубленою, розлюченою частиною суспільства, яка вважає себе дискримінованою, ошуканою. Це проблема: як знайти таку мову? Це в біса складно…»

Лекція гідності

28.09.2018

Тимофій Гаврилів: "Прочитавши «Норильське повстання», будь-хто зрозуміє, звідки всі ці феномени нашої сьогоднішньої дійсності: тітушство, рейдерство, рекет; звідки джерела такої специфічно пострадянської нерівності і несправедливості; звідки таке диявольське зрощення влади і криміналу, чому взагалі ці речі можливі. Чому так тяжко відродитися і так тяжко приживається в цій частині світу демократія.Так є тоді, коли людина не чинить опору. Коли суспільство не чинить опору. Досить вчинити опір, як система, побудована на страху і терорі, починає боятися..."

Всеукраїнська конференція «Система освіти у сфері прав людини в Україні: перспективи розвитку»

22.05.2018

Презентація Загальнодержавної програми з освіти у сфері прав людини. Основні стратегічні напрямки: Державна політика України у сфері освіти з прав людини та її реалізація; Освітній простір, що базується на правах людини; Науково-методичне забезпечення освітнього процесу; Освіта і професійний розвиток педагогічних працівників

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та кіноклуби DOCU/КЛУБ

28.02.2018

Інтерв’ю з Геннадієм Кофманом – координатором ресурсного онлайн Центру медіа-просвіти з прав людини Docudays UA та фільмотеки Docudays UА – про мережу DOCU/КЛУБІВ, принципи роботи з аудиторією та про міжнародні орієнтири

Про громадянську освіту, традиційні цінності та національно-патріотичне виховання

01.02.2018

Тези до обговорення проекту Концепції розвитку громадянської освіти в Україні. «...Отже кожного разу, коли Концепція посилається на патріотизм, потрібно чітке відмежування від його злоякісних інтерпретацій. Кожного разу, коли згадується держава, бажано нагадувати, що йдеться про державу не тільки українську та незалежну, але й також про «вільну країну для вільних людей» – конституційну демократію з верховенством права та дотриманням прав людини. Кожного разу, коли Концепція посилається на «традиції українського народу», бажано вказати, на які саме, бо традиції бувають різні, і не всі з них заслуговують на збереження»

Підлітку про поліцію: практичний порадник

08.11.2017

Цей практичний порадник орієнтовано не тільки на дітей (неповнолітніх) старшого шкільного віку, а й на їх батьків та всіх небайдужих до правової освіти нового покоління. Можна безкоштовно отримати паперову брошуру або завантажити у форматі PDF. Найбільш типові ситуації згруповано у такі тематичні блоки: “Пред’яви документи і виверніть кишені”, “Відчиніть – поліція!”, “Вам потрібно прибути до відділення поліції”, “Ви порушили громадський порядок. Проїдьмо до відділення для складання протоколу”, “Це ти скоїв злочин? Зізнавайся!”, “Побиття у поліції”. Автор: Володимир Батчаєв

Права людини в школі: як популяризувати цінності серед дітей

07.11.2017

У школах порушують права дітей, а підручники поширюють дискримінаційні стереотипи. Такими, зокрема, є результати моніторингу щодо стану освіти в сфері прав людини в школах, проведеного представниками УГСПЛ. Під час дискусії «Права людини в школі: як популяризувати цінності серед дітей» освітяни та правозахисники говорили про те, як Україна виконує ту частину Плану дій Національної стратегії з прав людини, що стосується викладання прав людини у школах.

Тімоті Снайдер: Україна для мене – ключ до розуміння світової історії

07.09.2017

«Верховенство права є ключовою проблемою – культура не допоможе вирішити, чи Україна ближча до Європи або Росії, але верховенство права зможе. Якщо Україна збереже клептократію, тоді це буде схоже на світ Росії. Якщо ж Україна стає правовою державою, тоді вона буде рухатись в бік Європи. Це має також прийти і від людей, не лише від держави»

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль