версія для друку

Громадянська Освіта, 2000,  №06
Різне, Релігія і школа

ЧЕРНІГІВСЬКА МОЛОДІЖНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ЗОНТ"

30.12.2000
Шановна редакція бюлетеню "Права людини"!

З великим задоволенням отримуємо ваш бюлетень і працюємо над ним. Вважаємо, що роботу по захисту прав наших громадян треба перш за все починати з поінформованості. У зв’язку з цим звертаємося до вас з пропозицією. Нещодавно у школах України було введено обов’язковий курс "Охорона життя і здоров’я учнів". Це, можливо, потрібно. Хоча, вивчати з 1 по 11 клас правила дорожнього руху... Не менш необхідним для нашого суспільства було б введення обов’язкового навчального курсу "Права людини" з початкової школи до старшої. Можливо, громадські організації, вчителі, викладачі громадських центрів і т.п. могли б звернутися до органів освіти з такою пропозицією. Спільними зусиллями ми зможемо зрушити цю "гору" (Міносвіти) з місця. Надсилаємо вам копію звернення, що ми надіслали до обласного управління освіти від імені Чернігівської молодіжної організації "ЗОНТ".

З повагою, Сущенко І.М.


Начальнику управління освіти Чернігівської облдержадміністрації Тимошко Г.М.

ЗВЕРНЕННЯ

70 років радянської влади залишили у свідомості наших людей те, що майже неможливо виправити. Привчені до лицемірства сталінської конституції та наступних законів, навчені оглядатися та боятися, наші громадяни, виховані в дусі плазування перед владою, практично нездатні створити суспільство громадянської свободи.

8 років існування Української незалежної республіки показали, що сьогоднішнє покоління важко сприймає поняття "громадянські права", "свободи", "правова держава". Змін свідомості не відбулося. Тому наші громадяни не в змозі захистити себе у відносинах з владою, у побутових ситуаціях, де порушуються їх права.

Ми, молодіжна громадська організація "ЗОНТ", вважаємо необхідним для побудови дійсно громадянського суспільства в нашій державі, як це проголошено у Конституції України, почати з наступного покоління українських громадян - тих, хто вступає в життя разом з нашою державою. Ті, кому сьогодні 8, 10, 15 років, повинні сприймати поняття "права людини" як природне.

Але, перш ніж користуватися правами, їх треба знати. Незнання власних прав необхідно викоренити.

Тому ми звертаємося до Вас з пропозицією вже зараз почати роботу по впровадженню в навчальні плани учбових закладів обов’язкового навчального курсу "Права людини". Вважаємо цю роботу вкрай необхідною для розбудови нашої держави і суспільства.

З повагою, Сущенко І.М., голова правозахисної групи молодіжної організації "ЗОНТ",м.Чернігів

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль