версія для друку

Громадянська Освіта, 2013,  №30
Оголошення та повідомлення

До засуджених на Львівщині завітав мандрівний фестиваль документального кіно про права людини

23.10.2013

15 жовтня 2013 року на теренах Львівської області розпочав свій шлях 10-й Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини. З цього приводу в книгарні «Є», що у центрі Львова, відбулась прес-конференція за участю організаторів та партнерів фестивалю. Управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області представляв головний спеціаліст (взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю) Мирослав Демків, котрий розповів присутнім, що у цьому році органи та установи виконання покарань Львівщини уже втретє приймуть участь в показі фільмів за програмою фестивалю. Сеанси документального кіно відбудуться у всіх без винятку установах області, згідно попередньо узгодженого та поданого на афіші графіку. Переглянути запропоновані фільми зможуть фактично всі бажаючі з числа засуджених, за винятком тих, які на момент перегляду будуть відбувати дисциплінарні покарання та засуджених до довічного позбавлення волі.

Враховуючи позитивний досвід попередніх переглядів керівництвом управління ДПтС України у Львівській області прийнято рішення про створення у всіх підрозділах так званих «кіноклубів». На даний час опрацьовано типове положення про такі формування, вивчається можливість забезпечення його приміщенням на постійній основі та необхідним технічним обладнанням. Протягом фестивалю установи виконання покарань Львівщини продемонструють засудженим більшість із запропонованих організаторами фільмів, без обмеження доступу.

Окрім того, фільм «Діти за гратами» та збірник «Поза Євро» буде демонструватись в системі Університету культури персоналу органів та установ пенітенціарної служби Львівщини.

В рамках прес-конференції відбулось представлення та перегляд трейлера до авторського документального фільму «Губін» спеціального гостя цьогорічного фестивалю керівника проектів студії «Вартові демократії» режисера Ігоря Чайки. Ознайомившись з планами та перспективами діяльності започаткованих кіноклубів, пан Ігор безкоштовно передав представнику УДПтСУ у Львівській області ліцензований диск з фільмом «Губін» та погодив його показ в установах виконання покарань Львівщини.

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль