версія для друку

Громадянська Освіта, 2012,  №33
Історія та права людини

Пам’ятна дошка Янушу Корчаку

21.11.2012
джерело: ukma.edu.ua

Дошка була встановлена за адресою вул. Володимирська, 47 – на стіні єдиного вцілілого у Києві будинку, пов’язаному з перебуванням польського письменника, педагога, лікаря Януша Корчака у Києві. У цьому будинку, де під час Першої світової війни містилася польська гімназія для дівчаток та дитячий садок, Корчак працював із дітьми і писав, зокрема, свій твір «Як любити дитину» (1918).

Зі словами вітання з цієї урочистої нагоди виступили Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, заступник міністра культури України Тимофій Кохан, уповноважений із прав дитини Юрій Павленко, виконувач обов’язків начальника Головного управління охорони культурної спадщини Яків Діхтяр, а також керівник Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства Леонід Фінберг, голова Українського товариства Януша Корчака Світлана Петровська та автор меморіальної дошки, скульптор Іван Григор’єв.

 

Більше інформації та фото можна переглянути на сайті видавництва "Дух і Літера", яке видало кілька книжок Януша Корчака -

"На самоті з Богом. Молитви тих, котрі не моляться" (2003),

"Дитя людське" (2007),

"Право на повагу" (2012),

Йоанна Ольчак-Ронікер "Януш Корчак: сторінками біографії" (2012).

 

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль