версія для друку

Громадянська Освіта, 2012,  №24
Демократія і освітня система

Привабливість української вищої освіти у світі зростає

25.08.2012
автор: Георгій Кобзар

За словами заступника директора Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Миколи Фоменка, привабливість української освіти у світі зростає.

«У минулому навчальному році в Україні вчилися 50 тис. іноземних студентів. Це найбільший показник за всі роки незалежності України», – зазначив чиновник.

За його словами, повідомляє медіа група «Об’єктив», у США майже 20% контингенту студентів складається з іноземців. Якщо говорити про Україну, то цей показник дорівнює 1,5%.

«Це дуже мало для нас. І ми будемо нарощувати ці показники», – резюмував М. Фоменко.

Однак, з огляду на невисокі рейтинги вітчизняних вишів за кордоном, сподіватися на різке зростання кількості іноземних студентів в Україні навряд чи доводиться. Нагадаємо, що у цьогорічному Академічному рейтингу університетів світу не виявилося жодного представника України.

Рейтинг з 500 кращих вишів, що є одним з найавторитетніших у світі, нещодавно опублікував Інститут вищої освіти Шанхайського університету Цзяо Тун. У топ-100 кращих навчальних закладів представлені виші з США, Великобританії, Німеччини, Франції, Японії, Ізраїлю та Китаю.

На жаль, розпіарені у себе на батьківщині українські вузи не опинилися навіть у списку з 500 кращих університетів.

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль