версія для друку

Громадянська Освіта, 2012,  №09
Демократія і освітня система

Батьки учнів захистили школу в Донецьку від ліквідаторів

28.03.2012
джерело: www.pravda.com.ua

Донецький апеляційний адмінсуд залишив у силі постанову суду першої інстанції про скасування рішення Донецької міськради щодо ліквідації україномовної школи №111.

Про це повідомила правозахисниця, представниця позивача у суді Марія Олійник, інформує УНІАН.

Суд, розглянувши у відкритому засіданні апеляційну скаргу міськради на постанову Ворошиловського райсуду від 30 січня 2012 року по адміністративній справі за позовом Ірини Круглової, ухвалив "залишити без змін" рішення суду першої інстанції.

Таким чином, залишається у силі прийнята 30 січня Ворошиловським райсудом постанова "Визнати за протиправну і скасувати рішення Донецької міської ради від 15.04.2011 року про ліквідацію Донецької загальноосвітньої школи I - III ступенів № 111".

У сьогоднішньому рішенні Донецького апеляційного адміністративного суду, прийнятому колегією суддів, також зазначається: "Постанова суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду набирає законної сили з моменту оголошення і може бути оскаржена безпосередньо у Вищому адміністративному суді протягом 20 днів з дня винесення постанови у повному обсязі".

Як відомо, у Донецьку рішенням міської ради від 15 квітня 2011 року була ліквідована загальноосвітня школа №111, але батьки в особі голови ініціативної групи батьків учнів Ірина Круглової у судах добилися забезпечення позову і того, що з 1 вересня більш як 240 дітей відновили навчання у цьому закладі.

Проте міська влада не залишала спроб ліквідувати школу і під час навчального року, коли йшли судові розгляди.

У Донецькій області у 2011 році планувалося закриття 26 загальноосвітніх шкіл.

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль