версія для друку

Громадянська Освіта, 2011,  №24
Оголошення та повідомлення

«Школа - територія прав людини»

23.08.2011
автор: Олександр Войтенко
джерело: edu.hro.org.ua

Оголошується конкурс на участь у 1-му семінарі 3-го навчального курсу «Школа – територія прав людини» для адміністраторів і вчителів загальноосвітніх та середньо-спеціальних навчальних закладів  що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини спільно з Норвезьким Гельсінським Комітетом за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження». Курс є навчальним заходом всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини». 

До участі у конкурсі запрошуються представники навчального закладу у складі педагога (вчителя, чи психолога, чи соціального педагога) та адміністратора (директора чи заступника директора), які готові розвивати підходи до управління школою, організації навчально-виховного процесу на принципах прав людини і демократії. 

Семінар є складовою навчального курсу, в якому матиме змогу взяти участь школа. Курс включає наступні етапи:

І. Навчальна підготовка в рамках 1-го семінару для вчителів і директорів шкіл та наступна робота на базі школи щодо розвитку підходів до організації навчально-виховного процесу у власній школі на принципах прав людини та демократії;

ІІ. Напрацювання пропозицій щодо розвитку підходів до управління школою, організації навчально-виховного процесу на принципах прав людини і демократії та вироблення таких управлінських моделей  (2-й семінар);

ІІІ. Обмін досвідом з колегами з України та інших країн.  

1-й семінар проходитиме з 7 по 13 жовтня 2011 року у м. Чернігів.      

Претенденти на участь у семінарі мають бути готові брати активну участь у всіх етапах навчального курсу – першому та другому навчальних семінарах та дистанційній сесії. Участь зареєстрованих учасників у всіх навчальних заняттях та виконання завдань в дистанційному режимі є обов’язковою умовою. 

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників, витрати на проїзд до місця проведення й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або купейним вагоном поїзда).  

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору. 

Критерії відбору для участі у курсі є наступними:

У конкурсі беруть участь представники загальноосвітніх закладів усіх типів

Наявність мотивації та планів активно діяти на підтримку та захист прав людини, спроможність застосовувати отримані знання та навички на практиці,

Бажання співпрацювати з правозахисними організаціями та іншими випускниками програми «Розуміємо права людини»,

Претендентами не можуть бути учасники минулих заходів з прав людини програми «Розуміємо права людини».

Для участі у конкурсі необхідно:

По-перше: Зареєструватись індивідуально директору і вчителю на участь у навчальних заходах програми та дочекатись підтвердження реєстрації ваших кандидатур на вказану вами адресу електронної пошти.

Зареєструвати свою кандидатуру на участь у навчальних заходах програми необхідно заповнивши реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/index.php?id=1259310204

(У випадку, якщо учасник вже зареєструвався на інший захід Програми, що запланований на 2011 рік, необхідно звернутися до координаторів курсу для отримання додаткових інструкцій)

 По-друге: Надіслати організаторам: а) лист від навчального закладу, що підтверджує готовність школи брати участь у всіх етапах та заходах Курсу, б) інформацію (до однієї сторінки) про навчальний заклад, в) короткий опис роботи школи у сфері утвердження поваги до прав людини (наявність спеціальних курсів, факультативів, гуртків; позакласні заходи; шкільне та учнівське самоврядування; співпраця з державними та недержавними організаціями та службами що діють у сфері захисту прав людини, тощо. – опис не має перевищувати обсягу 2 сторінок формату А4 та може бути представлений як додаток у довільній формі – файл WORD, Power Point presentation, блог чи окрема сторінка шкільного сайту в Інтернет мережі).

Представники школи вважаються зареєстрованими, а документи прийнятими на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Контакти організаторів для надсилання документів, отримання додаткової інформації:

E-mail: 

Факс: (0462) 774-110

Поштова адреса: а/с 79, Чернігів, 14000

Контактні особи:

Олександр Войтенко (моб. тел.: +380505980598), Марія Ясеновська (моб. тел.: +380504023456) та Сергій Буров (моб. тел.: +380509219967.)

Просимо звернути увагу, що конкурсні документи повинні надійти не пізніше 17.00, 20 вересня 2011  року. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 30 вересня 2011 року.

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль