версія для друку

Громадянська Освіта, 2011,  №03
Оголошення та повідомлення

Обмін досвідом з питань медіації в шкільних закладах

19.01.2011
автор: Ірина Таран
джерело: www.civicua.org

Пирятинська районна громадська організація “Жіночі ініціативи” запрошує до участі у проекті “Поширення досвіду впровадження відновних практик у навчальних закладах України”.

Пирятинська районна громадська організація “Жіночі ініціативи” запрошує до участі у проекті “Поширення досвіду впровадження відновних практик у навчальних закладах України”. Участь у ньому можуть взяти охочі з усіх регіонів України, що зацікавлені обмінятися досвідом медіації серед шкільної та студентської молоді й надалі впроваджувати відновні практики у навчальних закладах.

Проект реалізується спільно з БО “Український центр порозуміння” (Київ) та ГО “Ініціатива” (місто Жмеринка Вінницької області) за підтримки програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” Міжнародного фонду “Відродження”.

Мета проекту – сприяти становленню мирної атмосфери та зниженню рівня агресивності серед дітей та молоді, формувати толерантне ставлення у стосунках з іншими, сприяти розумінню та прийняттю основних засад демократичного суспільства.

Заплановано, що учасники проекту покращать обізнаність щодо медіації (методів вирішення конфліктів серед учнівської молоді) та практик діяльності шкільних/студентських служб порозуміння. На думку організаторів, це допоможе становленню мирної атмосфери та зниженню рівня агресивності серед дітей та молоді, формуванню толерантного ставлення у стосунках з іншими, розумінню і прийняттю основних засад демократичного суспільства, як-то верховенство права, повага до інших членів суспільства, особиста відповідальність тощо.

У місті Пирятин (Полтавська область) відбудуться такі заходи:

- семінар “Впровадження відновних практик у навчальних закладах України: від теорії до практики” 12 лютого 2011 року (програма в додатку);

- два триденні навчальні тренінги “Програма розв’язання конфліктів у навчальних закладах” (орієнтовно друга половина березня, програма в розробці);

- міжнародна підсумкова конференція “Діяльність НУО в напрямку поширення досвіду впровадження відновних методик у навчальних закладах освіти України та Польщі” (орієнтовно 12-13 травня, проект програми – в додатку).

Учасників забезпечать методичними та навчальними матеріалами.

Участь у проекті можуть взяти:

- представники профільних ініціативних груп, новостворених та досвідчених НУО;

- психологи та соціальні педагоги, які працюють з молоддю та готові впроваджувати нові методи вирішення конфліктів в навчальних закладах.

Для участі у проекті необхідно надіслати анкету учасника до 5 лютого 2011 року з поміткою “Участь у Проекті”.

Організатори забезпечують харчування та проживання під час заходу. Транспортні витрати учасники покривають самостійно.

Програма "Схід-Схід: партнерство без кордонів" підтримує ініціативи, що спонукають до розвитку й розширення відкритого суспільства, зокрема через спільну діяльність громадських організацій у двох і більше країнах, тобто "без кордонів" - кордонів не лише у географічному сенсі, але й соціально-економічному, політичному, мовному, культурному тощо. Основна мета програми – сприяти ініціативам, спрямованим на обмін ідеями, аналітикою, досвідом та знаннями, а також підтримувати практичну діяльність, що виникає внаслідок утворення міжнародних мереж з обміну інформацією та методологією.

Контакти: Ірина Таран, 050 015 77 47,



Джерело : Міжнародний фонд "Відродження"

Автор : Ірина Таран

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль