версія для друку

Громадянська Освіта, 2009,  №30
Учнівське самоврядування

Школярі вчать проектний менеджмент

02.11.2009
джерело: www.civicua.org
Новоазовська районна громадська організація «Фонд Розвитку Громад Новоазовського району Донецької області» проводить семінар-тренінг на тему "Основи проектного менеджменту" для школярів району.

Сьогодні ми живемо в такий час, коли чекати фінансової допомоги не має звідки. І, на жаль, не всі школи й позашкільні заклади перебувають у належному стані. Новоазовська районна громадська організація «Фонд Розвитку Громад Новоазовського району Донецької області» вирішила дати можливість учням шкіл реалізувати свої ідеї та фантазії в проектах, які допоможуть змінити їхнє шкільне життя на краще. Мова тут не йде про якісь масштабні зміни, наприклад: як будівництво кімнати або реконструкція системи опалення. А от покращення комфортності кабінету, фарбування стелі й стін, створення інформаційного стенда - все це школярі в силах зробити самостійно.

Ми організували для ініціативних груп школярів Новоазовського району конкурс «Краща школа - де навчаюсь я!», метою якого є прищеплювання учням свідомого ставлення до власних шкільних та позашкільних закладів.
Для того, щоб учні не думали, що представити на наш конкурс проекти занадто складно, ми вирішили надати їм допомогу, організувавши й провівши 27 жовтня семінар-тренінг на тему «Основи проектного менеджменту», який є II етапом конкурсу.

Безумовно, не можна сказати, що школярі освоять усі необхідні поняття й знання про проектний менеджмент за одноденний семінар-тренінг, адже це тільки перший крок до розуміння азів успішного написання й реалізації проектів. Всі куратори й учні одержали роздавальний матеріал за написанням проектів. Крім того, всі охочі мають можливість отримати консультації у членів нашої організації по телефону або писати на електронну пошту.

Ми прагнемо не лише допомогти школярам написати й реалізувати декілька проектів, наша головна мета - переконати їх у тім, що вони самі здатні позитивно впливати на шкільне життя й міняти його на краще, а в перспективі - планувати свої майбутні досягнення й домагатися успіху.

Джерело : Фонд Розвитку Громад Новоазовського району Донецької області

Автор : Ігор Мітін

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль