версія для друку

Громадянська Освіта, 2009,  №12
Толерантність

Українські книжки для виховання толерантності

10.04.2009
джерело: www.civicua.org

14 квітня Центр громадянської освіти та виховання, Український центр вивчення історії Голокосту, Інститут юдаїки, Конгрес національних громад України, Єврейський Фонд України спільно з Асоціацією керівників шкіл України, за підтримки Програми «МАТРА» Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів, Будинку Анни Франк та Фонду проектів центрально- та східноєвропейського книговидавництва (Амстердам), проводять презентацію проекту „Українські книжки для виховання толерантності”.

До презентації перевидані 14 найменувань фахової літератури, які можуть бути використані вчителями суспільно-гуманітарних дисциплін, а також класними керівниками, педагогами-організаторами, заступниками директорів з виховної роботи у системі громадянської та правової освіти, а також у позаурочній діяльності.

Презентація-прес-конференція відбудеться 14 квітня 2009р. о 12.00 в приміщені Київського міського Будинку вчителя: вул. Володимирська, 57. (початок реєстрації о 11.30).

Акредитація за телефоном:
8 (050) 357 89 37
Факсом: (044) 520 12 07
e-mail: [email protected]

 

Про Проект:

Ключові проблеми:

  • дискримінація меншин, антисемітизм, ксенофобія
  • нестача знань у вчителів з даних тем
  • недостатність книжок та посібників для загальної середньої та вищої освіти по даним темам
  • упередженість українських ЗМІ

Загальна мета проекту:

Покращити ситуацію меншин, що зазнають дискримінації; протидіяти дискримінації, ксенофобії та антисемітизму; формування толерантності та поваги. 

Тривалість проекту: жовтень 2008 – вересень 2011 

Проектом передбачено перевидання 16 освітніх видань з формування толерантності, протистояння антисемітизму та ксенофобії, розроблених українськими організаціями-партнерами, а також переклад та видання українською мовою інших 11 навчально-методичних та наукових книжок відповідної тематики.  

Також планується проведення освітніх семінарів у  всіх обласних центрах України та АРК Крим з виховання толерантності для 4 цільових груп: вчителів історії та суспільних дисциплін; директорів шкіл / заступників директорів шкіл з виховної роботи;  студентів педагогічних вищих навчальних закладів; бібліотекарів та представників мас-медіа. 

Координатор Проекту: Тарновський Андрій, Центр громадянської освіти та виховання. вул. Освіти 6,  к. 48, м. Київ, 03027 ([email protected], тел.: +38 050 3578937) 

Додаткова інформація про книги, організацій-виконавців та графік проведення семінарів на сайті Проекту: http://www.betol.org.ua



Джерело : Ukrainian Books for Education in Tolerance, BETol

Додатки : Прес-реліз - doc-file (164.352 kb)

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль