версія для друку

Громадянська Освіта, 2008,  №33
Правозахисні організації

Юридичний інтернет-ресурс для організацій громадського сектору

18.11.2008
джерело: www.civicua.org
У рамках програми правової підтримки організаціям громадського сектору Центру громадської адвокатури юристи та адвокати продовжують надавати безкоштовну правову допомогу НУО. На сьогодні програма є єдиною інформаційно-правовою ініціативою з такими напрямками роботи. Хоча її головний офіс знаходиться у Львові, правова допомога надається організаціям незалежно від місця знаходження за допомогою телефону чи електронного листування.

Цільовою аудиторією програми є: громадські організації, благодійні організацій, професійні спілки, релігійні організації, громадяни, які хочуть створити організації.


Програма правової підтримки організацій громадського сектору України є продовженням ініціативи юристів та експертів проекту „Громадський моніторинг та консультування організацій з питань державної реєстрації та відносин з органами влади як передумова реалізації та захисту права громадян на об’єднання”, що реалізовувався за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» з вересня 2007 до липня 2008 р.

У рамках проекту напрацьовано багато матеріалів, наприклад, посібник «Державна реєстрація громадських, благодійних, релігійних організацій та профспілок в Україні: від А до Я», переклади Рішень Європейського Суду з прав людини щодо статті 11 Євроконвенції, бази зразків правових документів, електронні дайджести, дослідження, моніторинги тощо.

У вересні завершено розробку і впровадження порталу програми правової підтримки НУО, який отримав назву «Юрист НГО» (www.lawngo.net).

Портал пропонує такі ресурси:

* правові новини, які стосуються права на об’єднання та інших важливих прав організацій, прав цільових груп, якими вони опікуються,
* актуальні статті та дослідження,
* on-line бібліотека перекладів Рішень Євросуду щодо статті 11 Конвенції,
* бібліотека корисних правових видань для НУО,
* база законодавства, типових документів та зразків.

Також на порталі можна поставити запитання юристам програми, відповіді на часто запитувану правову інформацію та відповіді розміщуються на порталі.


Контакти:

Програма правової підтримки організацій громадського сектору
Центр громадської адвокатури
м. Львів, вул. Cтавропігійська 11 оф. 3.
E-mail: [email protected]


Джерело : Портал «Юрист НГО»

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль