версія для друку

Громадянська Освіта, 2007,  №15
Права працівників освіти

П’ять днів голодували семеро членів Вільної профспілки працівників науки і освіти

30.05.2007
автор: Андрій Соколов
джерело: www.civicua.org

5 днів голодували семеро членів Вільної профспілки працівників науки і освіти, вчителі Львівської державної дитячої музичної школи №6. Після припинення голодування протестуючі не покидають приміщення школи, вимагають припинити переслідування членів профспілки та звільнити з посади заступника директора школи з навчально-виховної роботи.

«Адміністрація систематично порушує трудове законодавство, а цинічне замовчування брутальних та аморальних випадків у нашій школі не знаходять належної оцінки в адміністрації школи та керівництва управління культури міста та області», – повідомляється в заяві голодувальників до міської влади та директора школи.

Голодування вчителі почали у четвер пополудню. Директор школи публічно називає саму акцію «мильною бульбашкою» і звинувачує голодувальників у зриві навчально-виховного процесу. Насправді вчителі проводять уроки і лише увечері йдуть у клас, який вибрали для перебування вночі. «Адміністрація постійно намагається зірвати нашу акцію протесту. Спочатку приходив дільничний, який переконував нас покинути приміщення, потім нам намагалися нав’язати медогляди, щоб відправити за станом здоров’я. У суботу увечері приїжджала пожежна машина. Але члени нашої профспілки не піддаються на провокації", - говорить голова профспілкового комітету.

Голодувальники переконані, що іншого способу привернути увагу до ситуації в колективі вони не бачать. Конфлікт не розв’язувався роками, а тиск адміністрації на вільну профспілку лише посилювався. «Попри наші численні звернення, скарги, поїздку у Міністерство культури в Київ, чиновники не реагували на конфлікт належним чином. І лише на другий день голодування начальник міського управління культури прийшов до нас і пообіцяв, що при міській раді буде створена комісія, яка вивчатиме ситуацію у нашій музичній школі», - говорить голова профспілкового комітету музичної школи.
Напередодні вчителі подали одинадцять заяв до суду з приводу незаконної догани та інших дій посадової особи, непередбачених чинним законодавством.

25-05-2007

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль