Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1622922007


Кіноклуб на вулиці Зеленій

05.06.2021
джерело: www.facebook.com

«Кіноклуби Docudays UA – можливість надати провінційним бібліотекам нової якості, як осередкам публічних подій» — своїм прикладом доводить Stepanenko Olexandr, чий Кіноклуб на вулиці Зеленій існує вже більше 7 років.

«Був 2014-й рік, бурхливі революційні події, анексія Криму, початок війни на Донбасі. Основу нашої аудиторії склали старшокласники Чортківської гімназії» – розповідає Олександр про перший рік роботи кіноклубу. Тоді молодь дуже потребувала живого спілкування про все, що відбувалось. І кіноклуб дав їм таку можливість. «Їх не доводилось просити прийти. Вони приходили самі і приводили друзів за собою… Чудовий був сезон» – ділиться спогадами Олександр.

Від того часу і до сьогодні, кіноклуб при бібліотеці на Зеленій найбільше працює зі студентами та старшокласниками. Тому, рік за роком, фанати кіноклубу виїзджають до великих міст чи закордон. Але любов до документального кіно залишається з ними. Як і «цеглинки гуманістичного світогляду».

Олександр розповідає: «У 11-у класі гімназії на початку року з’явилася «новенька», дівчинка з Луганська. Якось так сталося, що вона виявилася лідеркою і у себе в класі, і у нас в клубі. Після закінчення гімназії, вона вступила у Могилянку та виїхала з міста. Але вже там, у столиці, впродовж кількох років із великим завзяттям працювала волонтером фестивалю Docudays UA».

З радістю приймемо до Мережі DOCU/CLUB нові бібліотеки

Щоб долучитись, заповнюйте заявку ось тут: http://docuclub.docudays.ua/members/create/.

 

Рекомендувати цей матеріал