Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1488274106


В Слов’янську поліція та громадськість вирішили разом підвищувати рівень безпеки в громаді

28.02.2017
автор: agencydonetsk08
джерело: www.prostir.ua

24 лютого за ініціативи ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” відбулась перша зустріч в рамках проекту “Відкрита поліція” за участі представників патрульної поліції, Слов’янської міської ради, громадськості, Слов’янського бюро правової допомоги та всіх бажаючих мешканців.

Під час зустрічі громадяни дізнались про діяльність поліції в Слов’янську та Краматорську, ознайомились з щоденними прикладами допомоги громадянам, задали свої питання поліції та представникам Слов’янської міської ради, обговорили з ними важливі питання безпеки в громаді.

За підсумками заходу, учасники домовились про створення робочої групи для розробки та вдосконалення міських цільових програм забезпечення безпеки і правопорядку в Слов’янську та Краматорську. Обговорення яких відбудеться вже під час наступної зустрічі в рамках проекту “Відкрита поліція” в Краматорську.

_MG_0017

– Сьогодні перед поліцією та громадами Краматорська і Слов’янська стоять важливі завдання, в першу чергу, це підвищення довіри поліції до населення і населення до поліції, подолання відчуженості та усвідомлення спільної відповідальності громадян та поліції за дотримання правопорядку в громаді. Вважаємо, що зараз дуже важливо пояснити, що реформа це в першу чергу взаємодія поліції та громади, а не надання послуг населенню. Для такої взаємодії потрібне формування довіри з обох боків – поліції до громади і громади до поліції, – відмітив голова ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” Сергій Коваленко.

_MG_0026

Метою проекту “Громадська ініціатива “За безпечні громади Донеччини!”, що здійснюється  ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” за підтримки Програмної  ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» є формування сталих зв’язків в громадах між поліцією та мешканцями для забезпечення правопорядку, попередження злочинності та розвитку безпечного середовища в Слов’янську та Краматорську.

Рекомендувати цей матеріал