Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1486548212


Конкурс на участь у другому спеціалізованому тренінгу з моніторингу прав дітей, перевезених із зони АТО

08.02.2017
автор: Светлана Щербань
джерело: www.prostir.ua

Тема дотримання прав дитини є однією з найважливіших, які постали перед громадянським суспільством в умовах конфлікту на сході України. Особливо вразливою категорією є діти, які перебувають під опікою держави та були переміщені із зони АТО.

В яких умовах вони знаходяться наразі? Чим забезпечені? Який правовий статус мають? Як справляються з додатковим навантаженням дитячі заклади і місцева влада? Ці питання є актуальними на сьогоднішній день. Саме тому Харківський інститут соціальних досліджень за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та у співпраці з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини організовує вже другий тренінг з моніторингу дотримання прав дітей, постраждалих від конфлікту в Україні.

До участі у тренінгу запрошуються представники громадськості з Харківської, Полтавської, Одеської, Запорізької, Донецької, Луганської, Дніпропетровської областей, яких цікавить зазначена тема та які мають бажання у подальшому здійснювати моніторинг у своєму регіоні.

Метою тренінгу є надання спеціальних знань з особливостей аналізу ситуації з дотриманням прав дитини в надзвичайних ситуаціях.

Після навчання усі учасники тренінгу будуть залучені до здійснення моніторингу прав дітей, які постраждали унаслідок конфлікту на сході України.

Програма тренінгу охоплюватиме наступні теми:

Орієнтовні дати проведення тренінгу: 3 дні у межах з 10 по 20 березня 2017 року (після відбору учасникам будуть повідомлені точні дати).

Орієнтовне місце проведення: м. Харків або м. Святогірськ (Донецька обл.).

Організатори повністю покривають витрати на проживання, харчування, проїзд в обидва кінці (у межах вартості квитків автобусу або поїзду плацкарт, купе або експрес 2 класу) та участь у тренінгу.

По завершенні тренінгу учасники отримають сертифікати та будуть мати можливість застосувати здобуті знання на практиці, відвідуючи дитячі заклади, в яких перебувають діти із зони АТО.

В якості експертів тренінгу будуть залучені фахівці ЮНІСЕФ, співробітники Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини та співробітники ХІСД.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити та надіслати анкету учасника (додається) на електронну адресу: не пізніше 23 години 1 березня 2017 року.

Про результати відбору учасники будуть повідомлені електронною поштою 6 березня 2017 року.

Контактна особа – Андрій Черноусов 097 104 38 02

Завантажити анкету учасника

Рекомендувати цей матеріал