Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1455821957


Запрошуємо взяти участь у семінарі з Форум-театру в місті Чугуєві Харківської області 4-6 березня 2016 року

18.02.2016
автор: Юрій Чумак

Останні 2 роки українське суспільство переживає потужні виклики: від масових протестів Євромайдану й розколу суспільства до анексії Криму, військового конфлікту на Сході України та до державної кризи із вирішення питань вимушено переміщених осіб.

На форум-театральному семінарі ми спробуємо разом створити безпечний простір і запропонуємо театральні вправи для взаємодії та рефлексії щодо пережитого досвіду учасниць та учасників.

Засновник Форум-театру – бразильський режисер Августо Боаль, створюючи методику, орієнтувався на ідеї педагогіки визволення Пауло Фрейре. Тож, досвід джокерів (тренерів) прирівнюється до досвіду всіх, хто бере участь у Форум-театральному процесі. Джокер не є вчителем для інших, він лише пропонує формат, заохочує включатись у колективну взаємодію та задає питання для рефлексії. Сюжети постанов виходять з самої групи. Форум-театр – не сеанс психоаналізу, він є методом критичного аналізу щодо суспільних подій за допомогою технік Театру пригноблених. Методика вірить в людей, що зазнають пригноблення, і спонукає їх повірити в те, що лише вони самі можуть змінити своє життя.

До участі запрошуються громадські активісти (активістки) з Харківської, Сумської та Полтавської областей – без вікових, гендерних, соціальних, етнічних чи професійних обмежень.

Семінар відбудеться 4-6 березня 2016 року в м. Чугуїв Харківської області.

Організаційна команда покриває всі витрати учасниць та учасників семінару на проживання та харчування. Транспортні витрати відшкодовуються лише за наявності квитків.

Для участі в семінарі необхідно до 26 лютого 2016 року надіслати резюме (або мотиваційний лист) на електронну адресу

Точне місце проведення семінару буде повідомлене відібраним особам до 29 лютого 2016 року.

Захід реалізується Конгресом національних громад України та Київським освітнім центром «Простір толерантності» в рамках проекту «Примирення в українському суспільстві, від енергії протесту до енергії творення» за фінансової підтримки посольства Королівства Великобританії.

Рекомендувати цей матеріал

коментарі