Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1355689628


Правова бібліотека – для школярів Чугуєва

16.12.2012
автор: Георгій Кобзар
Правова освіта сьогочасної людини триває протягом всього її життя. Але досвід знаходити потрібну правову інформацію, працювати з нею, аналізувати і використовувати на практиці – закладається ще в старшій школі. Розвинути ці навички, викласти основи правових знань, виховати високий рівень правової культури – завдання сучасного освітнього закладу. І на допомогу у вирішенні цих питань приходить громадськість.

12.12.2012 р. у Чугуївській гімназії № 5 відбувся урочистий «день народження» нової книгозбірні правових знань, початок якої поклали голова Чугуївської правозахисної групи Роман Лихачов і керівник «Центру правової підтримки та інформації» ЧПГ Юрій Чумак, які є членами Харківської правозахисної групи.

Роман Лихачов, який свого часу був одним з кращих представників міста, що брали участь в учнівських олімпіадах з права, а зараз став відомим адвокатом, презентував для бібліотеки нову книгу, співавтором якої він виступив – практичний довідник «Основи правознавства», підготовлений для основної та старшої школи та орієнтований на правовий профіль навчання.

Юрій Чумак поділився значною частиною своєї домашньої книгозбірні, надавши для учнів Чугуєва десятки брошур і буклетів, навчальних посібників і довідників на правову тематику.

Вагомий внесок у загальну добру справу зробила Харківська правозахисна група. Видання про дисидентів, дослідження щодо ситуації з правами людини в Україні, збірники міжнародних правових документів, наукові твори з різних областей права, книги з громадянської освіти в школі – все це було передано в дар з фондів ХПГ у новостворену правову бібліотеку в Чугуєві.

Начальник відділу освіти Чугуївського міськвиконкому Марина Проценко, виступаючи перед присутніми, підкреслила, що обов’язковою умовою існування правової держави є високий рівень правової культури, для формування якої необхідно постійне і безперервне правове виховання. І висловила впевненість, що почерпнути потрібні знання учні міста і, в першу чергу – гімназії № 5 – зможуть в новій правовій бібліотеці, початок якої покладено саме під час Всеукраїнського тижня права.

Директор Чугуївської гімназії № 5 Валентина Бражник запевнила, що книги і навчальні посібники новоствореної бібліотеки стануть для викладачів і старшокласників гімназії корисними путівниками в дорогу правових знань. Свідченням тому став живий інтерес до нових для них видань, проявлений гімназистами одразу після відкриття бібліотеки.

Хочеться вірити, що приклад правозахисників наслідують й інші організації, підприємці, просто небайдужі громадяни, які бажають, щоб підростаюче покоління чугуївців виховувалося, знаючи й розуміючи Закон і Права Людини.

Рекомендувати цей матеріал

коментарі