Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1349189779


Тренінг для тренерів та мультиплікаторів з питань освіти у сфері прав людини

02.10.2012
джерело: www.civicua.org

Тренінг для тренерів та мультиплікаторів з питань освіти у сфері прав людини в Україні організовано молодіжним департаментом Ради Європи та департаментом з питань молоді та комунікації Державної служби молоді та спорту України у співробітництві з: o Асоціацією молодіжних організацій України «Спектр»; o Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Клуб міжнародного співробітництва «Мандри».


Місце та дата проведення: м. Суми (Україна), 5 – 11 листопада 2012р.

Програма Тренінгу заснована на принципах та підходах неформальної освіти.
У навчальному курсі робиться наголос на індивідуальне навчання, що є частиною загального, разом з іншими учасниками та ключовими особами, що діють у сфері навчання прав людини в Україні. Програмою передбачений обмін інформацією між учасниками та обговорення реалій, проблем та найкращих практик, також підтримка розвитку наступних проектів щодо навчання правам людини в Україні. По завершенні тренінгу учасникам буде надана підтримка у їх подальшому навчанні та розвитку їх ініціатив за допомогою електронної освітньої платформи.
Список учасників тренінгу складатиметься з 30 осіб, що репрезентують різні області України та різні зацікавлені сторони.

Вимоги до учасників:
• Бути тренером, молодіжним працівником, молодіжним лідером, вчителем або волонтером та активно працювати з молоддю в молодіжних організаціях чи школах, мати мінімальний досвід щодо поширення програм навчання у сфері прав людини.
• Бути вмотивованим та зацікавленим отримати знання, вивчити концепції навчання у сфері прав людини та бути готовим поширювати свій досвід та знання іншим учасникам;
• Зголоситися бути мультиплікатором навчального курсу на центральному, обласному, місцевому рівні та розробляти проекти щодо навчання правам людини;
• Бути присутнім на тренінгу протягом всього періоду його проведення;

Вік учасників - від 18 до 35 років.

Робочими мовами тренінгу будуть українська та російська. Деякі частини тренінгу можуть бути проведені англійською, для учасників тренінгу буде забезпечено переклад.

Тренінг розпочнеться ввечері 05 листопада 2012 р.
Роз’їзд учасників тренінгу очікується після сніданку 11 листопада 2012 р.
Тренінг буде проведено у м. Суми.

Всі витрати учасників тренінгу, включаючи проїзд, проживання, харчування та роздаткові матеріали покриваються організаторами.

Процедура подання заявки та відбір учасників

Всі кандидати мають подати свою заявку, заповнивши спеціальну аплікаційну форму, доступну в он-лайн режимі за посиланням.

Конкурсна комісія відбере учасників на основі вимог, зазначених вище, забезпечуючи при відборі збалансованість групи за показниками: стать, географічна репрезентація, різноманіття видів досвіду, культурних традицій та організацій. В ході формування списку учасників тренінгу додатково може бути складено лист очікування. Всі кандидати будуть проінформовані про стан розгляду поданої заявки на участь у тренінгу (заявку прийнято, заявку відхилено чи заявку поставлено до листа очікування).

Всі аплікаційні форми повинні бути повністю заповнені та подані до 10 жовтня 2012 р.

Джерело : Молодіжний департамент Ради Європи та департамент з питань молоді та комунікації Державної служби молоді та спорту України

Докладніше у файлі PDF

Рекомендувати цей матеріал