Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1344440948


Чернігівщину чекає чергова шкільна «оптимізація»

08.08.2012

Як повідомляє управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, цього року в області «оптимізують» 10 малокомплектних шкіл.

У той же час в управлінні підкреслили, що під оптимізацією не обов’язково слід розуміти закриття навчальних закладів. Однак остаточні дані про скорочення шкіл в Чернігівській області не назвали, мотивуючи тим, що «оперативна інформація» по районам буде підготовлена до 25 серпня.

Разом з тим, в області відкривають нові дитячі сади. Як повідомили в управлінні у справах преси та інформації Чернігівської ОДА, з початку 2012 року на виконання програми розвитку дошкільної освіти в Чернігівський області вже створено 3 навчально-виховні комплекси.

Нагадаємо, нещодавно віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко заявив, що з лютого 2010 року в Україні було закрито 640 шкіл. За його словами, така кількість шкіл, закритих за цей період, свідчить про те, що влада проводить оптимізацію шкільних установ необдумано та в порушення норм законів «Про освіту», «Про загальну середню освіту» та «Про місцеве самоврядування в Україні».

Нинішня кампанія з «оптимізації» шкіл схожа на безладне закриття дитячих садків, що прокотилося Україною наприкінці 90-х років. Тоді дошкільні навчальні заклади повсюдно зачинялися, а їх будівлі передавалися різним державним органам або просто продавалися за безцінь. Зараз маємо зворотну ситуацію: витрачаючи численні бюджетні кошти, сьогодні під фанфари відкривають дитсадки. Тим часом, «оптимізуючи» мережу шкіл.

Рекомендувати цей матеріал

коментарі