Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1339508135


Виставка для навчання і дискусії про права людини (відео+фото)

12.06.2012
автор: Ірина Салій
джерело: www.civicua.org

9 червня у Європейському Містечку презентували виставку «Кожен має право знати свої права». Експонати зібрані в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини». Більше про виставку кореспондентці Громадського простору вдалося дізнатися у представника організаторів виставки та волонтерки.

Сергій Буров, координатор Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»:


«Виставка готувалася в рамках програми «Розуміємо права людини», вона покликана вплинути на інституційну та неформальну освіту. Деякі фотографії взяті з конкурсів, які ми організовували, інші були просто у вільному доступі в мережі Інтернет. Тексти писала наша команда. На невеликому стенді неможливо розмістити всю інформацію про гідність чи універсальність прав людини, але ми намагалися, аби кожен абзаці ніс досить містку інформацію Це своєрідний методичний посібник, який дозволяє за допомогою коротких текстів та візуальної інформації створювати майданчик для навчання і дискусії. Виставка з вересня буде мандрувати регіонами України. На сьогодні заплановано сім пілотних візитів. А потім подорожуватиме вже у вільному режимі. Виставка складається з кількох частин – «Еволюція прав людини», «Цінності прав людини», «Окремі аспекти прав людини» і кілька плакатів на теми прав дитини, можливо, згодом ще буде стенд про права людей з інвалідністю. До виставки ще готується каталог, в якому будуть зображені ці стенди і буде розказано, як методично працювати з виставкою, організовувати майстер-класи».

Інга Зелена, волонтерка Європейського містечка 2012:

«Я приїхала до Києва спеціально, щоб брати участь у даному заході. Мені цікаво те, що зараз відбувається у столиці, я не киянка. По-друге, цікавлять права людини, я навчаюся на юридичному факультеті. Дуже подобається така ідея компактного розміщення інформації». За словами дівчини, як волонтер допомоги з житлом не отримувала і вирішувала це питання сама.

Далі дивіться приклад того, як провести майстер-клас на основі матеріалів виставки:

 

 

З осені 2012 року експозиція вирушає у подорож містами України. Якщо ви зацікавлені в тому, щоб організувати експонування виставки у вашому місті, зв’язуйтеся з координаційною групою програми "Розуміємо права людини" за адресою:

 

Рекомендувати цей матеріал