Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1338284778


«Школа права» для сільських вчителів Рівненської області

29.05.2012
джерело: www.civicua.org

РОГО «Комітет виборців України» продовжує до 10 червня прийом заявок на конкурс з участі в другій «Школі права» для вчителів правознавства сільських і селищних шкіл та секретарів сільських рад Рівненської області.

Під час «Школи права» її учасники:

-ознайомляться з правовим регулюванням трудових, земельних, житлових, спадкових та майнових прав громадян, особливостями їх захисту, правилами оформлення започаткування громадянами власної справи, загальними питаннями звернення до судів у порядку цивільного й адміністративного судочинства, шляхами самозахисту у випадках притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності;

-розглянуть різні життєві ситуації і за допомогою доступу до баз законодавства, правової літератури спільно із юристами-практиками намагатимуться знаходити відповіді на питання;

-отримають практичні навики підготовки процесуальних документів для звернення до судів та органів влади тощо.

Друга «Школа права» буде проходити у форматі двох сесій по 3 дні. Про уточнену дату та місце проведення учасників повідомлять додатково.

Участь у Школі є безоплатною.

На конкурсних засадах буде відібрано орієнтовно 8 учасників.

Відібрані учасники забезпечуватимуться проживанням, харчуванням, проїздом, необхідною методичною літературою та матеріалами за рахунок організації.
Після завершення Школи не менш як трьом активним її учасникам, які виявлять бажання в подальшому проводити консультативну роботу серед громадян, організація допоможе створити Центри правового інформування і консультацій та забезпечити їх необхідною правовою і довідковою літературою.

Для участі в конкурсі потрібно не пізніше 10 червня 2012 року подати коротку автобіографію претендента з його контактними даними в будь-який зручний спосіб (поштою, електронною поштою, факсом або принести в офіс організації).

Контакти організації:
Для листів: а/с 80, Рівне-28, 33028. Факс: (0362) 26-39-43. e-mail:
Адреса офісу: м. Рівне, вул. Короленка, 6, офіси 4-5.

У разі необхідності додаткову інформацію можна отримати за телефонами: (0362) 26-39-43, (050) 375-99-23, (067) 673-59-02.

Друга «Школа права» відбудеться в рамках реалізації проекту «Осередки правової просвіти – крок до захисту прав селян» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Метою її проведення є підвищення правової обізнаності вчителів правознавства сільських і селищних шкіл та секретарів сільських рад, надання їм практичних навиків правозахисту, а також допомоги в подальшому поширенні отриманих правових знань, умінь та навичок серед громадськості шляхом відкриття в запропонованих учасниками Школи громадах Центрів правового інформування і консультацій.


Джерело : РОГО КВУ

Рекомендувати цей матеріал