Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1328694455


Освітяни та батьківська громадськість малокомплекних шкіл вчитимуться зберігати школи від закриття

08.02.2012
автор: Оксана Дрєпіна
джерело: totalaction.org.ua

03.02.2012                                                                             Луганск

Протягом 10-11 лютого 2012 року в Луганську відбудеться дводенний тренінг «Як зберегти від закриття школу у своїй громаді». Захід проводить  Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) у співпраці з кафедрою державної служби та управління навчальними й соціальними закладами Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Початок та місце проведення тренінгу: 10 лютого об 11.00, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, зал для захисту дисертацій (ауд. 376, 2 корпус, 3 поверх, вул. Оборонна, 2, м. Луганськ)

Всеукраїнський дводенний тренінг «Як зберегти від закриття школу у своїй громаді» збире понад 30  керівників, учителів і представників батьківської громадськості малокомплекних шкіл із дев’яти областей України.
Захід надасть учасникам можливість отримати знання і навички щодо здійснення правових і громадських дій задля збереження школи від закриття. Під час тренінгу будуть розглянуті питання правового регулювання закриття шкіл, методів збору інформації щодо виявлення загрози ліквідації ЗНЗ,   адвокасі, ролі ініціативних груп та особливості їх роботи, планування правових і громадських дій, спрямованих на захист школи, яку збираються закрити.

Тренінг є першим етапом навчального курсу «Як зберегти від закриття школу у своїй громаді» для представників шкіл із малих громад України.  Друга частина навчального курсу представлятиме собою втілення плану практичних дій щодо збереження школи у власній громаді, складеного під час тренінгу.  Під час роботи на захист школи на місцях учасникам курсу будуть надавати консультації кваліфіковані юристи СЦГІ та експерти, задіяні у проекті. Результати навчального курсу буде підведено у квітні на підсумковій зустрічі учасників та експертів проекту.

Контакти:
Оксана Дрєпіна, керівниця проекту «Вчимося праву – зберігаємо школи»
[email protected]
050 92 34 117
totalaction.org.ua

* * *
Захід відбувається у рамках проекту «Вчимося праву – зберігаємо школи», що  реалізується Східноукраїнським центром громадських ініціатив за донорської підтримки Освітньої програми Міжнародного фонду «Відродження». Спонсорами тренінгу виступила Львівська фабрика паперово-білових виробів ВАТ «Бібльос».

 

Рекомендувати цей матеріал