Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1320150183


«Механізми студентського контролю над дотриманням прав людини співробітниками ОВС України»

01.11.2011
автор: Ярослав Мінкін
джерело: edu.helsinki.org.ua

Оголошується конкурс на участь у спеціалізованому семінарі «Механізми студентського контролю над дотриманням прав людини співробітниками МВС України» для активістів Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, організований Всеукраїнською освітньою програмою «Розуміємо права людини» за підтримки Національного фонду за демократію (NED). Семінар проводиться в рамках інформаційно-просвітницької кампанії щодо встановлення громадського контролю над дотриманням прав людини співробітниками міліції, яку адмініструє Правозахисний центр «Поступ».

Учасники Семінару засвоять нові знання та навички з попередження неправомірних дій співробітників міліції (незаконного затримання, допиту, огляду, насильства) по відношенню до молоді, отримають навички проведення освітніх заходів у сфері прав людини, навчаться основам моніторингу дотримання прав людини в МВС України, а також плануванню та проведенню громадських кампаній. Навчання складатиметься з дистанційної та стаціонарної частин.

До участі в конкурсі запрошуються:

громадські активісти з Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, які мають високу мотивацію, готові брати активну участь у посиленні громадського контролю за діями співробітників правоохоронних органів. Пріоритет буде віддаватися випускникам програми «Розуміємо права людини» і семінарів Асоціації УМДПЛ.

Критерії відбору учасників:

 - Попередня підготовка в сфері прав людини;

 - Громадська діяльність учасника в галузі дотримання прав людини співробітниками МВС;

- Висока мотивація до утвердження прав людини в МВС України та проведення освітніх заходів у цій сфері;

- Готовність у подальшому брати участь в ініціативах Асоціації УМДПЛ і програми «Розуміємо права людини».

 

Семінар буде проходити з 30 листопада по 4 грудня 2011року.Організатори забезпечують проживання та харчування учасників Семінару, витрати на проїзд до місця проведення і назад (за наявності проїзних документів у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або плацкартним вагоном поїзда).

Дистанційне навчання буде здійснюватися в соціальній мережі активістів правозахисного руху hr-activists.net.

Для участі в конкурсі необхідно:

Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Семінарі «Механізми студентського контролю над дотриманням прав людини співробітниками ОВС України», заповнивши онлайн анкету, та дочекатись підтвердження реєстрації вашої кандидатури.

Опублікувати у власному блозі в соціальній мережі активістів правозахисного руху hr-activists.net аналіз ситуації з дотриманням прав людини співробітниками МВС у своєму місті/регіоні, що включає в себе: офіційну інформацію, опубліковану на сайтах МВС України, аналіз публікацій в ЗМІ, особисті спостереження. Посилання на публікацію необхідно додати до поля "Додаткове завдання..." реєстраційної анкети.

Після реєстрації у конкурсі претенденти отримають завдання дистанційної сесії. До участі у Семінарі будуть запрошені лише учасники, які успішно пройшли дистанційне навчання.

Останній день подачі заявки - 20 листопада 2011
Анкети, отримані після вказаної дати розглянуті не будуть.
Учасники конкурсу будуть повідомлені про результати відбору до 25 листопада 2011

Контакти для отримання додаткової інформації:
E-mail: 

Ярослав Мінкін, координатор інформаційно-просвітницької кампанії
конт.тел: +380953495325; email: 

Юлія Діоніс’єва, консультант кампанії
конт.тел: +380508774345; email: 

 

Рекомендувати цей матеріал