Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1313052084


Конкурс на участь у Першому Міжнародному освітньому Курсі з захисту прав людини

11.08.2011
автор: Костянтин Рєуцький
джерело: edu.helsinki.org.ua

Оголошується конкурс на участь у Першому Міжнародному освітньому Курсі з захисту прав людини.  У Курсі візьмуть участь молоді правозахисні активісти Росії (Північний Кавказ), Білорусі та України.  Освітній Курс координуватимуть Українська гельсінська спілка з прав людини, Громадська організація «М’АРТ» (Україна), Правозахисний центр «Поступ» (Україна), Праваабарончый центр «Вясна» (Білорусь), Комітет «Гражданское содействие» (Росія) за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету.

Від України до участі у конкурсі запрошуються молоді активісти, які активно працюють у сфері захисту прав людини та суспільних інтересів. Пріоритет матимуть насамперед випускники освітніх заходів Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».  

Міжнародний Курс з прав людини для молоді складатиметься з двох семиденних тренінгів та дистанційного курсу, під час яких учасники поглиблять свої знання про стандарти прав людини та навчаться:

Перша сесія Міжнародного Курсу відбудеться з 11 по 17 вересня 2011 року у селищі Піщане, Бахчисарайського району АР Крим (Україна). 

Друга сесія Міжнародного Курсу відбудеться з 24 по 30 жовтня 2011 року у місті Вільнюс (Литва).

Претенденти на участь у Міжнародному Курсі з прав людини повинні відповідати наступним критеріям:

·      активно діяти у сфері підтримки та захисту прав людини;

·      співпрацювати з недержавними організаціями;

·      мати базову підготовку з прав людини в рамках програми «Розуміємо права людини» або інших освітніх програм;

·      бути готовими співпрацювати в команді з іншими учасниками Курсу;

·      бути готовими відвідувати усі заняття протягом обох сесій Курсу та виконати завдання дистанційної сесії;

·      бути готовими брати активну участь у планування та проведенні транскордонних кампаній на захист прав людини;

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників Міжнародного Курсу, витрати, пов’язані з отриманням візи, витрати на проїзд до місця проведення сесій Курсу й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або плацкартним вагоном поїзда). 

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Для участі у конкурсі необхідно:

Крок перший: Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Міжнародному Курсі з прав людини, заповнивши реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/index.php?id=1259310204  
Крок другий: Підготувати есе за темою «Права людини в моїй країні» та розмістити його у полі для додаткового завдання он-лайн анкети.

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою на участь у конкурсі, а есе прийнятим на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Контакти організаторів в Україні для отримання додаткової інформації:

E-mail:

Контактна особа: Костянтин Рєуцький (координатор першої сесії Міжнародного Курсу з прав людини): +38 050 6280661 та Сергій Буров (координатор програми «Розуміємо права людини»): +38 050 9219967

Просимо звернути увагу, що конкурсні документи повинні надійти не пізніше 17.00, 27 серпня 2011 року. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 5 вересня 2011 року.

Рекомендувати цей матеріал