Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1301399667


Локальна школа «Права людини та механізми їх захисту»

29.03.2011
автор: Марія Ясеновська
джерело: edu.helsinki.org.ua

 Оголошується конкурс на участь у Локальній Школі «Права людини та механізми їх захисту» для молодих активістів Тернопільської, Рівненської, Львівської, Волинської, Миколаївської, Херсонської, Одеської областей і Автономної Республіки Крим, яку організовує Українська Гельсінська Спілка з прав людини за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету і Міжнародного фонду «Відродження».

Школа є освітнім заходом Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Регіональними партнерами в організації Локальної Школи є Волинська обласна громадська організація «Волинський прес-клуб» і Сімферопольська громадська організація «Молодіжний комітет Центрального району м. Сімферополь»

Учасники школи зможуть отримати базові (або покращити вже наявні) знання про права людини, національні та міжнародні механізми захисту прав людини, здобути вміння та навички, що є важливими для активних дій, спрямованих на підтримку та захист прав людини, а також давати оцінку суспільним процесам із позицій прав людини.

Навчання буде складатися з дистанційної сесії та практичного семінару.

До участі в конкурсі запрошуються громадські активісти віком 18 – 30 років, які є членами або волонтерами громадських, студентських, профспілкових організацій та ініціативних груп із зазначених регіонів.

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Критерії відбору для участі в Школі:

Семінар Локальної Школи відбуватиметься з 16 по 22 травня 2011 р. на території Волинської області. Місце проведення буде повідомлене учасникам додатково. Організатори забезпечують проживання та харчування учасників Школи, витрати на проїзд до місця проведення Школи й у зворотному напрямку (за наявності проїзних документів у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або купейним вагоном поїзда).

Дистанційна сесія Школи буде тривати з 20 квітня по 10 травня 2011 р. Спілкування та виконання завдань буде організовано за допомогою ресурсів інтернет.

Для участі в конкурсі необхідно

Крок перший: Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Школі «Права людини та механізми їх захисту» та дочекатись підтвердження реєстрації вашої кандидатури від організаторів Школи. Для реєстрації необхідно заповнити реєстраційну анкету онлайн.

Крок другий: Підготувати та надіслати есе (до однієї сторінки) на тему: «Проблеми з дотриманням прав людини в моєму регіоні». Підготовлені есе треба надіслати організаторам електронною поштою на адресу: [email protected]

 

 

 

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою, а есе прийнятим на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Відібраним для участі в Школі учасникам буде запропоновано пройти курс дистанційного навчання. На очну частину Школи будуть запрошені лише ті учасники, які успішно пройшли дистанційне навчання.

Останній термін подачі заявки 15 квітня 2011 р. Про результати конкурсу учасники  будуть повідомлені не пізніше 20 квітня 2011 р.    

Контакти для отримання додаткової інформації:

E-mail: [email protected]

Контактні особи:

Марія Ясеновська (моб. тел.: +38050 4023456) –  координатор Школи

Богдана Стельмах (моб. тел: +38066 2035031) – координатор у західному регіоні

Анна Введенська (моб. тел.: +38050 9177478) – координатор у південному регіоні

Рекомендувати цей матеріал

коментарі