Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1299055493


Всеукраїнський семінар для громадсько-активних вчителів

02.03.2011
джерело: www.totalaction.org.ua

Східноукраїнський центр громадських ініціатив приймає до 10 березня заявки на участь у 2-денному всеукраїнському семінарі із обміну досвідом впровадження польського досвіду діяльності сільських шкіл - центрів активності громад. Семінар відбудеться у м. Луганську 26-27 березня 2011 р.

До участі у семінарі запрошуємо українських педагогів та працівників НУО, що або мають власні напрацювання з впровадження польського досвіду у сфері громадської діяльності школи, або потребують саме таких знань та умінь для роботи із розвитку та збереження освітніх послуг у сільській місцевості.

Семінар надасть учасникам можливість проаналізувати діючі в Україні альтернативні форми закладів середньої та дошкільної освіти, успіхи і проблеми пристосування польського досвіду діяльності громадсько-активних шкіл до українських реалій. Учасники семінару розвинуть професійні кваліфікації у сфері побудови партнерства закладу освіти з громадою, матимуть можливість обмінятися досвідом із колегами, українськими та польськими експертами.

Цей захід є частиною всеукраїнського проекту «Поширення адаптованого польського досвіду задля  збереження освітніх послуг в сільській місцевості», що реалізується Східноукраїнським центром громадських ініціатив за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках програми «Схід – Схід: партнерство без кордонів». Більше про проект – на сторінці http://www.totalaction.org.ua/project/pol-experience-to-school/about

У рамках проекту також заплановано спільне із кафедрою соціальної роботи Луганського національного університету імені Т. Г. Шевченка видання антології-посібника «Школа - центр активності громади: узагальнення адаптованого польського досвіду збереження освітніх послуг в сільській місцевості».

 

Умови участі у семінарі: організатори забезпечують запрошених учасників харчуванням та проживанням під час семінару, роздатковими навчальними матеріалами, компенсують витрати на проїзд.

Для участі в семінару необхідно заповнити реєстраційну анкету та бажано подати матеріали до антології-посібника. Формуляр анкети та вимоги до написання статей до антології-посібника див. у Додатках

Заповнену анкету просимо надсилати до 10 березня 2011 року на електронну адресу ukrpoldosvid@gmail.com або факсом на номер (0642) 491 374 чи поштою на адресу: СЦГІ, 30-й квартал, б.2 кв. 14, м. Луганськ, 91005.

 

Партнери проекту: Суспільно-просвітницьке Товариство допомоги потерпілим та неповносправним «Едукатор» (м. Ломжа, Польща), Вінницька правозахисна група, Львівський регіональний благодійний фонд «Резонанс», громадська організація М’АРТ (м.Чернігів), Харківська обласна фундація «Громадська альтернатива» та кафедра соціальної роботи Луганського національного університету імені Т. Г. Шевченка.

Інформаційний партнер: Освітній портал™ www.osvita.org.ua – комерційний інтернет-проект, присвячений вищій освіті в Україні та за кордоном, а також супутнім напрямкам.

 

Контактні особи:

Альона Переходченко, тел. 050 19 04 952

Оксана Дрєпіна, тел. 050 923 41 17

 

Додатки:

Анкета-заявка на участь

Вимоги до подання матеріалів до антології-посібника

Рекомендувати цей матеріал

коментарі