Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1297333502


До уваги громадсько-активних освітян

10.02.2011
джерело: www.totalaction.org.ua

Східноукраїнський центр громадських ініціатив запрошує до участі у 2-денному всеукраїнському семінарі із обміну досвідом впровадження польського досвіду діяльності сільських шкіл - центрів активності громад. Орієнтовне місце і дати проведення семінару – м. Луганськ, 26-27 березня 2011 р.

Семінар надасть учасникам можливість проаналізувати діючі в Україні альтернативні форми закладів середньої та дошкільної освіти, успіхи і проблеми пристосування польського досвіду діяльності громадсько-активних шкіл до українських реалій. Учасники семінару розвинуть професійні кваліфікації у сфері побудови партнерства закладу освіти з громадою, матимуть можливість обмінятися досвідом із колегами, українськими та польськими експертами.

Цей захід є частиною всеукраїнського проекту "Поширення адаптованого польського досвіду задля  збереження освітніх послуг в сільській місцевості", що реалізується Східноукраїнським центром громадських ініціатив за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження" в рамках програми "Схід – Схід: партнерство без кордонів".

Даний проект спрямований на українських педагогів та працівників НУО, що мають власні напрацювання з впровадження польського досвіду діяльності громадсько-активних шкіл по збереження освітніх послуг в сільській місцевості. Мета проекту: узагальнити та поширити серед громадсько-активних педагогів різних регіонів України успішно апробовані практики застосування польського досвіду діяльності шкіл - центрів активності сільських громад.

У рамках проекту також заплановано видання антології-посібника "Школа - центр активності громади: узагальнення адаптованого польського досвіду збереження освітніх послуг в сільській місцевості".

 

Умови участі у семінарі: організатори забезпечують запрошених учасників харчуванням та проживанням під час семінару, роздатковими навчальними матеріалами, компенсують витрати на проїзд.

 Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі.

Для участі в семінару необхідно заповнити реєстраційну анкету (додається нижче) та подати матеріали до антології-посібника (вимоги додаються нижче).

Заповнену анкету та матеріали просимо надсилати до 10 березня 2011 року на електронну адресу ukrpoldosvid@gmail.com або факсом на номер (0642) 491 374 чи поштою на адресу: СЦГІ, 30-й квартал, б.2 кв. 14, м. Луганськ, 91005.

 

Партнери проекту: Суспільно-просвітницьке Товариство допомоги потерпілим та неповносправним «Едукатор» (м. Ломжа, Польща),  Вінницька правозахисна група, Львівський регіональний благодійний фонд «Резонанс», громадська організація М’АРТ (м.Чернігів), Харківська обласна фундація «Громадська альтернатива».

 

Контактні особи:

Альона Переходченко, тел. 050 19 04 952

Оксана Дрєпіна, тел. 050 923 41 17

 

Анкета-заявка на участь

Вимоги до подання матеріалів до антології-посібника

Рекомендувати цей матеріал