Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1292417573


Заходи Управління Комісара ООН з прав людини з нагоди Дня прав людини

15.12.2010
автор: Владислава Бут
джерело: edu.helsinki.org.ua

Минулої п’ятниці, 10 грудня, ми святкували Міжнародний день прав людини. У цей день у Палаці Націй у Женеві під егідою Верховного Комісару ООН з прав людини Наванетхем Пілей було влаштовано урочистий захід, під час якого правозахисники та експерти Організації Об’єднаних Націй із різних країн світу ділилися власним досвідом боротьби з расизмом, гендерною дискримінацією та іншими формами дискримінації.

Цього року у День прав людини, за ініціативою Управління Верховного комісару ООН з прав людини, вшановували правозахисників, мета діяльності яких полягає у припиненні практики дискримінації.
Більше інформації про заходи та матеріали, підготовлені Управлінням Верховного Комісару ООН з прав людини з нагоди Дня прав людини, можна отримати за посиланням http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/HRDay2010.aspx

Для святкування цієї дати співробітники Управління розробили та підготували інформаційні матеріали, включаючи постери, інформаційний бюлетень, відео матеріали тощо. Інформаційні матеріали знаходяться у вільному доступі на вебсайті Управління Верховного Комісару з прав людини. Дуже важливо зазначити, що їх можна використовувати не тільки 10 грудня, а й протягом всього 2011 року.

Які саме матеріали ви можете знайти на сайті Управління Верховного комісару ООН з прав людини:

- два відео:

- звернення Наванетхем Пілей – http://www.youtube.com/watch?v=jipLAAFgvqM

- розповіді звичайних правозахисників із різних куточків світу про власне ставлення до правозахисної діяльності у сфері боротьби з дискримінацією – http://www.youtube.com/watch?v=dr_hKOiXXVc

Зверніть увагу, що, звернувшись із запитом до Управління ВКПЛ можна отримати копії відеоматеріалів високої якості.

Візуальна модель лого “Speak Up Stop Discrimination” (Не мовчи. Скажи дискриминації ні!), розробленого з нагоди Дня прав людини, доступна на 6 офіційних мовах ООН. Формат лого, втім, дає можливість адаптувати його до будь-якої мови і використовувати у власних матеріалах і під час власних заходів. Для того щоб мати можливість використовувати візуальні матеріали для власних цілей, необхідно ознайомитися з «Керівництвом користувача» (PDF), заповнити Форму та окремо Форму відмови від відповідальності (PDF) і надіслати документи на електронну адресу: [email protected].

Додатково на сайті Управління Верховного Комісару з прав людини можна завантажити і роздрукувати постер, інформаційний бюлетень та інші матеріали.

Співробітники Управління ВКПЛ сподіваються на підтримку і співпрацю усіх зацікавлених активних громадян з тим, аби у цьому і наступному році приділити увагу тим правозахисникам, які борються проти дискримінації і прагнуть припинити таку практику.

Рекомендувати цей матеріал