Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1273073101


Конкурс на участь у Регіональній молодіжній Школі з прав людини

05.05.2010
автор: Олександр Войтенко
джерело: www.edu.helsinki.org.ua

 Оголошується конкурс на участь у Регіональній молодіжній Школі з прав людини, що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету.

Школа є навчальним заходом національної освітньої програми «Розуміємо права людини». 

До участі у конкурсі запрошуються молоді активісти громадських організацій та ініціативних груп з Автономної Республіки Крим, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей у віці від 18 до 27 років.

Під час занять учасники Школи познайомляться з філософією та історією прав людини, міжнародними та національними документами та механізми захисту прав людини, проблемами міжкультурної взаємодії та толерантності, навчатимуться розв’язувати конфлікти, планувати та здійснювати ефективні дії на захист прав людини та громадських інтересів.

Школа проходитиме з 20 по 26 червня 2010 року на території АРК чи однієї із зазначених областей, конкретне місце проведення буде повідомлене учасникам додатково у запрошенні. Організатори забезпечують проживання та харчування учасників Школи, витрати на проїзд до місця проведення Школи й у зворотному напрямку (при наявності проїзних документів у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або плацкартним вагоном поїзда та за умови відвідування всіх заходів Школи).

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Критерії відбору для участі у Школі є наступними:

·        Відповідність формальним крітеріям Школи (вік від 18 до 27 років, проживання в Автономній Республіці Крим, Миколаївській, Одеській чи Херсонській областях, вчасне подання повного комплекту документів на конкурс для участі у Школі),

·        Наявність мотивації та планів активно діяти на підтримку та захист прав людини, спроможність застосовувати отримані на Школі знання та навички на практиці,

·        Бажання співпрацювати з правозахисними організаціями та іншими випускниками програми «Розуміємо права людини»,

·        Претендентами не можуть бути учасники минулих Шкіл з прав людини програми «Розуміємо права людини».

Для участі у конкурсі необхідно:

Крок перший: Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Регіональній молодіжній Школі з прав людини та дочекатись підтвердження реєстрації вашої кандидатури (Підтвердження надійде на електронну адресу, що буде вказана вами в заявці)

Зареєструвати свою кандидатуру на участь у тренінгу можна у два способи:

1)       заповнити реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/index.php?id=1259310204;

2)       завантажити формуляр реєстраційної форми у форматі MS WORD на сторінці

(можна також отримати форму електронною поштою від організаторів, звернувшись із запитом) та надіслати заповнений формуляр електронною поштою:

Крок другий: Опрацювати розміщені на сторінці програми навчальні матеріали (http://edu.helsinki.org.ua/index.php?id=1272482015; http://edu.helsinki.org.ua/index.php?id=1272482399) та підготувати і надіслати есе (обсяг до однієї сторінки) на одну із зазначених тем. Навчальні матеріали та теми есе можна завантажити на цій сторінці нижче або отримати електронною поштою від організаторів, звернувшись із запитом. Підготовлені есе треба надіслати організаторам електронною  поштою: з поміткою «На конкурс в регіональній школі»

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою, а есе прийнятим на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Просимо звернути увагу, що документи повинні надійти не пізніше 17.00, 25 травня 2010 року.

Заявки, надіслані пізніше зазначеного терміну розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 1 червня 2009 року.

Контакти організаторів для надсилання реєстраційних форм (у разі заповнення у форматі MS WORD), есе та отримання додаткової інформації:

 E-mail:

Контактні особи:

Анна Мартинюк (моб. Тел. 0971146381), Дарія Свиридова (моб. Тел  066 39 81 477) або Олександр Войтенко (моб. тел.: 050 598 0 598)

Завантажити документи:

Формуляр реєстраційної форми у форматі MS Word

Перелік тем для есе в форматі MS Word

Лекція професора Віктора Осятинського "Введення у концепцію прав людини" у форматі PDF

Декларація принципів толерантності у форматі MS Word

Рекомендувати цей матеріал