Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1268322748


Декларація поваги

11.03.2010
джерело: edu.helsinki.org.ua

- Я розумію, поважаю та захищаю рівні права та можливості жінок і чоловіків.

- Я розумію, поважаю та захищаю права дитини.

- Я протидію всім формам дискримінації стосовно жінок та дітей.

- Я поважаю та підтримую відповідальне батьківство

- Я протистою всім формам насильства у сім’ї та в суспільстві.

- Я закликаю до взаємної поваги жінок, чоловіків та дітей.

 

Підписатися можна на сайті http://www.vsirivni.com.ua/ (до речі, сайт дуже цікаво та ефектно розроблений!)

 

«Декларація поваги» — це можливість для кожного особисто підтримати рівні права та можливості жінок і чоловіків, а також захист прав дитини в Україні.

Ми сподіваємося, що Ви приєднаєтеся до відомих діячів культури, мистецтва, спорту, політики та бізнесу, представників мас-медіа, міжнародних організацій та посольств країн членів ЄС в Україні, які вже підтримали її на урочистій церемонії відкриття напередодні Міжнародного жіночого дня.

Це лише початок великої послідовної інформаційної кампанії, що має на меті забезпечення рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків.  «Декларація поваги» — символ  та показник бажання українців досягти цієї амбітної мети.

Ваш голос важливий. Він може вплинути на багатьох людей по всій Україні. Тож дайте себе почути!

«Декларація поваги» створена проектом «Права жінок та дітей в Україні — комунікаційний компонент», що має на меті реалізацію ефективної мультимедійної інформаційної кампанії для зміни стереотипів та підвищення обізнаності щодо статусу прав жінок та дітей в Україні. Проект фінансується Європейським Союзом, має бюджет 5 млн євро та триватиме до грудня 2011 року. Проект є частиною ширшої програми Європейського Союзу в Україні «Права жінок та дітей», яка складається з п'яти взаємопов'язаних компонентів та втілюється провідними міжнародними організаціями:

ЮНІСЕФ: пілотний   проект у Хмельницькому «Розвиток   комплексних превентивних послуг для   дітей, позбавлених батьківського піклування,   та дітей, які опинились у складних життєвих   обставинах»
Міжнародна   організація праці: проект «Рівність   жінок і чоловіків у світі праці»
Програма Розвитку   ООН: «Програма рівних можливостей та   прав жінок в Україні»
Рада Європи:   «Проект зі зміцнення та захисту прав   жінок та дітей в Україні»
Комунікаційний   компонент, який реалізується компанією   Safege Brussels, спрямований на надання інформаційного   забезпечення для усіх компонентів та   проведення інформаційної кампанії.

Рекомендувати цей матеріал