Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1260523499


«Обери різноманіття, поклади край дискримінації!»

11.12.2009
джерело: www.un.org.ua

Послання Генерального секретаря ООН:

 

"Не існує країни, де б не було дискримінації. Вона має багато проявів: старих та нових, прихованих і очевидних, публічних та особистих. Це може бути укорінений расизм, етнічна боротьба, прояви нетерпимості по відношенню до інших національностей, різних меншин, викривлення історичних фактів, заперечення самовизначення інших.

Окремі особи та групи, особливо, найвразливіші серед них: інваліди, жінки, дівчата, бідні люди, мігранти, меншини і всі ті, хто вважається «іншими», стають об’єктами дискримінації.

 Ці вразливі групи населення, як правило, виключені з повноцінної участі в економічному, політичному, соціальному та культурному житті суспільства. Екстремісти проводять політику нетерпимості, яка проявляється  у ворожому ставленні до таких людей та нівелюванні їх гідності, таврування ганьбою. Ми свідки того, як у деяких країнах виникає нова політика ксенофобії.

Проте, жертви дискримінації не лишаються на одинці з цією проблемою. Організація Об’єднаних Націй підтримує їх і сповнена рішучості захищати всіх, а особливо тих, хто знаходиться в найбільш вразливому положенні, адже це суть діяльності та ціль нашої організації.

Міжнародна правозахисна спільнота продовжує вести боротьбу з проявами упередженості та ненависті до меншин різних груп. У результаті підвищення рівня поінформованості громадськості, постали міжнародні договори, які забезпечують юридичний захист від дискримінації та нерівного ставлення.

Однак, абстрактних зобов’язань недостатньо. Ми повинні продовжувати вести боротьбу з нерівністю і нетерпимістю повсюдно.

У День захисту прав людини я закликаю всіх підтримати Організацію Об’єднаних Націй та правозахисні спільноти всього світу у боротьбі проти дискримінації."

Детальніше про День захисту прав людини: http://www.ohchr.org/EN/AboutUs/Pages/HumanRightsDay2009.aspx

Інформація щодо відзначення Дня захисту прав людини в Україні:
Вікторія Андрієвська
Спеціаліст відділу зі зв’язків з громадськістю та медіа
Представництва ООН в Україні
n
+38 (044) 254.00.35

Рекомендувати цей матеріал