Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1251790867


Проти насильства між дітьми в школі

01.09.2009
джерело: www.civicua.org
Напередодні нового навчального року Всеукраїнська громадська організація «Жіночий консорціум України» розпочинає програму, спрямовану на вирішення проблеми насильства між дітьми в школі.

Програма здійснюватиметься до кінця 2011 року за підтримки Save the Children Sweden та у співпраці з Вінницькою громадською організацією «Пані Всесвіт», Кіровоградською дитячою екологічною громадською організацією «Флора», Коаліцією молодіжних громадських організацій «Молода Черкащина».

Мета програми: сприяти створенню безпечного середовища в школах шляхом запровадження нових методів міжособистісного спілкування між дітьми, вчителями та батьками.

«Попри те, що Україна є однією з 24 країн світу, які заборонили будь-яке насильство над дітьми, практика засвідчує, що насильство з боку дорослих по відношенню до дітей та насильство між дітьми, залишається щоденною практикою, яка зменшує відчуття безпеки дітей в навчальному процесі, а відтак, знижує його ефективність» – зазначає Олена Грачова, координатор програм Жіночого консорціуму України.

«Жертвами насильства може стати будь-яка дитина, незалежно від віку, статі та статку. Надзвичайно важливо, щоб вчителі вміли вчасно побачити його та попередити» - додає Євгенія Дубровська, дитячий психіатр і консультант із розробки навчальних та реабілітаційних програм Жіночого консорціуму України.

Програма впроваджуватиметься в 20 школах Вінницької, Київської, Кіровоградської та Черкаської областей та формуватиметься на основі аналізу проблеми та потреб, сформульованих викладачами пілотних шкіл.

Партнерами програми виступають Інститут інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України та Управління освіти і науки обласних державних адміністрацій в пілотних областях.

Автор : Жіночий консорціум України

Рекомендувати цей матеріал