Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1234546573


Розробка та впровадження кодексів честі у ВНЗ

13.02.2009
автор: Ярослав Хауляк
джерело: www.civicua.org

Комітет підтримки студентського самоврядування та Асоціація молодих реформаторів (АМоРе) реалізовуватимуть у Львові та Луцьку програму сприяння розробки та впровадження етичних норм у функціонування вищих навчальних закладів.

Програма передбачає різноманітні заходи для представників органів студентського самоврядування, адміністрацій та викладачів ВНЗ міст щодо поширення кращих закордонних практик розробки та функціонування кодексів честі ВНЗ, обговорення та навчання: конференції, тренінги, презентації, майстер-класи, інформаційні кампанії, супровід і допомогу вищим навчальним закладам.

Допомагатимуть своїм колегам також американські експерти: волонтери Корпусу Миру та представники органів студсамоврядування, факультетів ВНЗ США, які мають досвід впровадження кодексів честі ВНЗ.

У впровадженні етичних норм в функціонування вищого навчального закладу зацікавлені як студенти, так і адміністрації, викладачі ВНЗ. Саме взаємні зобов’язання та правила, які прямо не визначені у законодавстві, проте потрібні для врегулювання «життєдіяльності» у одній громаді усіх учасників, дозволяють процес навчання зробити комфортним та зрозумілим для усіх. Недаремно закордоном одним із критеріїв привабливості та конкуренції на ринку освітніх послуг ВНЗ є наявність сильного студентського самоврядування, врахування його думки адміністрацією, дія прийнятого і такого, що має практичне застосування, кодексу честі ВНЗ.

Проект «Підвищення потенціалу студентського самоврядування в Україні: підтримка впровадження кодексів честі у ВНЗ Львівської та Волинської областей» підтриманий Фондом сприяння демократії Посольства США.

Проекти щодо розробки кодексів честі ВНЗ реалізовуватимуться також громадськими організаціями в інших областях України: Харківській, Кіровоградській (Центром розвитку громад), Луганській, Запорізькій (Студентським Братством Луганської області), Житомирській, Вінницькій (Житомирським обласним центром молодіжних ініціатив), Сумській, Полтавській (Сумським обласним комітетом молодіжних організацій), Чернівецькій, Тернопільській (Клубом української молоді), Дніпропетровській, Донецькій, м. Умань Черкаської обл. (Донецькою громадською організацією „Альянс”), Чернігівській, Хмельницькій (Центром прогресивної молоді „Апельсин”), Одеській, Херсонській та Криму (Кримською лігою студентів-правників).

Контакти:
Комітет підтримки студентського самоврядування
м. Львів вул. Ставропігійська 11 оф. 3
тел. 8032 2354519, 80974434233, [email protected]


Джерело : Комітет підтримки студентського самоврядування

Автор : Ярослав Хауляк

Рекомендувати цей матеріал