Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1220334343


Волонтерка з Німеччини допоможе безпритульним дітям

02.09.2008
автор: Олена Смаглій
джерело: www.civicua.org
В рамках проекту підтриманого німецьким Фондом «Пам‘ять, Відповідальність та Майбутнє» 4 вересня у Донецьк приїздить волонтерка з Німеччини Крістіане Німан.

В рамках проекту громадської організації Німецько-Російський обмін, підтриманого Фондом «Пам‘ять, Відповідальність та Майбутнє» у вересні до громадської організації СУРЦ «Соціальне партнерство» (ЦСП), яка є ресурсно-інформаційним центром для громадських організацій Донецької області і координаційним центром волонтерської служби, приїздить волонтерка із Германії Крістіане Німан.

Вона студентка і вивчає соціологію та музикознавство. Крістіане дуже хоче допомогти безпритульним дітям, а також бажає познайомитися з Слов’янською культурою, менталітетом Українців та більше дізнатися про сьогоденну громадсько-політичну ситуацію у Східнослов’янських країнах. Крім того вона мріє покращити свій рівень спілкування російською мовою.

У Донецьку вона буде працювати один раз на тиждень. Німецька волонтерка буде допомагати команді ЦСП проводити презентації серед студентів, приймати участь у організації Клубу волонтерів та розробляти молодіжні проекти.

Але оскільки їй цікаво спілкуватися з дітьми, більшу частину свого часу Крістіане буде проводити у Макіївській молодіжній організації «Мартін Клуб». Ця молодіжна організація заснувала «Дитяче селище», притулок для дітей вулиць, у якому діти мають можливість повернутися до нормального життя, одержують харчування, одяг, а головне добре відношення та увагу зі сторони дорослих. На даний момент у притулку знаходиться 8 дівчаток і Крістіане прагне допомогти їм адаптуватися в суспільстві; вона буде проводити з ними різноманітні інтерактивні тренінги, ігри, вивчати німецьку мову та просто спілкуватися..

Якщо у вас виникло бажання особисто познайомитися з Крістіане Німан, або ви бажаєте також залучити волонтерів до роботи у громадській організації, звертайтеся до представників громадської організації СУРЦ «Соціальне партнерство» або приходьте на Клуб волонтерів, який відбудеться 6 вересня.



Джерело : СУРЦ "Соціальне Партнерство", м.Донецьк

Автор : Смаглій Олена

Рекомендувати цей матеріал