Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1194882548


Наша мрія: вода – чиста, Земля – красива

12.11.2007
автор: Георгій Кобзар

Таку мальовничу назву носив конкурс малюнку, який проводився у Чугуївському міському Будинку дитячої та юнацької творчості в рамках щорічної природоохоронної акції «Очистимо планету від сміття».

Ця акція організовується Харківським обласним Палацом дитячої та юнацької творчості, вона є традиційною та покликана привернути увагу громадськості до проблем навколишнього середовища.

Більше 130 дитячих робіт прикрашали 15 - 21 жовтня стенди експозиції у Чугуївському БДЮТ. Різноманітні за сюжетами, за технікою малюнку, виконані дітьми різного віку, всі вони привертали увагу глядачів своєю тематикою: наша Земля, що страждає від екологічних проблем, потребує допомоги. В роботах юних художників простежувалось прагнення захистити свою планету, яка є спільним домом для всього людства, зберегти в ньому здорову атмосферу та рівновагу.

Переможців визначали у 3-х вікових категоріях. Втім, особливу увагу міського журі привернули роботи наймолодших учасників конкурсу – двох Анастасій – Шпак та Мараховської, яким виповнилося лише 6 років.

Настя Шпак, яка є вихованкою Чугуївського навчально-виховного комплексу № 12, успішно виступила й в обласному конкурсі, що відбувався 26 жовтня - 3 листопада у Харкові, посівши у своїй віковій категорії ІІІ місце.

«Є таке непорушне правило: прокинувся вранці, умився, привів себе до ладу – і одразу ж приведи до ладу свою планету», – писав А. Сент-Екзюпері. «Безумовно, такі конкурси є необхідними у вихованні екологічної культури дітей», – вважає директор Чугуївського БДЮТ Віталій Булайтіс (за фахом – викладач біології).

На його думку, завдяки таким заходам, має місце свого роду подвійний виховний ефект: покоління, що невдовзі стане майбутнім нашої планети, не тільки залучається до проблем екології, але й саме виховує дорослих, привертаючи своїми роботами увагу до стану навколишнього середовища.

 

ФОТО Юрія Чумака 

Рекомендувати цей матеріал