Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1182163149


Мін’юст та Міносвіти планують запровадити в Україні безперервну правову освіту починаючи з дитячого садка

18.06.2007
джерело: helsinki.org.ua

Міністерство юстиції спільно з Міністерством освіти та науки планують запровадити в Україні безперервну правову освіту починаючи з дитячого садка. Про це у ході засідання Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, яке відбулось 15.06.2007 в Києві, повідомив Міністр юстиції, голова Ради Олександр Лавринович.

Міністр повідомив, що спільним наказом Мін’юсту та Міносвіти від 8 червня 2007 року затверджено склад робочої групи з розроблення Концепції безперервної правової освіти та Плану заходів щодо її впровадження.

«Своє майбутнє держава повинна планувати з дитячого садка», - наголосив Олександр Лавринович.

Міністр повідомив, що, за даними правоохоронних органів, кожна десята особа, затримана минулого року за вчинення злочину, була неповнолітньою.

Олександр Лавринович нагадав, що відповідно до Кримінального кодексу України кримінальна відповідальність неповнолітніх за окремі види злочинів наступає вже з 14 років. Разом з тим, зазначив Міністр, відповідно до Типового навчального плану для загальноосвітніх навчальних закладів, вивчення основ правознавства починається лише з 9-го класу, тобто в 15 років.

Що до дошкільної освіти, то, за даними органів освіти, нею в Україні охоплено лише 51 відсоток дітей відповідного віку, з яких 66 відсотків проживає у місті, 23 – у селі.

За підсумками обговорення Рада рекомендувала Міністерству освіти та науки спільно з Міністерством юстиції розробити проект Концепції безперервної правової освіти у системі загальноосвітніх навчальних закладів вже до кінця 2007 року.

У засіданні Ради взяли участь керівники Мін’юсту, Міносвіти, МВС, Мінкульттуризму, Мінсоцпраці, Мінсім’ї, молоді та спорту, інших центральних органів виконавчої влади, науковці, освітяни, а також представники ЗМІ.

Рекомендувати цей матеріал