Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1162547047


Всеукраїнський конкурс студентських есе «Міжнародні стандарти захисту прав людини та їх національна імплементація»

03.11.2006
джерело: www.civicua.org

Конкурс проводиться Лігою студентів Асоціації правників України і має на меті привернення уваги студенства до проблем захисту прав людини, стимулювання молодих правників до проведення досліджень в даній сфері, вивчення закордонного досвіду та розробки власних пропозицій щодо можливих шляхів вирішення актуальних пробем захисту прав людини в Україні.

Ліга студентів Асоціації правників України та економіко-правовий факультет Донецького національного університету за фінансової та організаційної підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та Відділення Асоціації правників України в Донецькій області мають честь оголосити про початок Всеукраїнського конкурсу студентських есе «Міжнародні стандарти захисту прав людини та їх національна імплементація».

Конкурс відбуватиметься з 1 листопада по 22 грудня 2006 року і складатиметься з двох етапів: заочного та очного. На першому етапі студентам вищих навчальних закладів, що навчаються за юридичним спеціальностями,пропонується підготувати конкурсну роботу – есе на одну з запропонованих організаторами тем або на тему, обрану самим учасником, що відповідає загальній тематиці конкурсу.

За результатами першого (заочного) етапу будуть відібрані 20 найкращих конкурсних робіт з усієї України. Відбір здійснюватиметься спеціально сформованим журі, до складу якого входять висококваліфіковані правники – науковці, практикуючі юристи, правозахисники – спеціалісти в сфері прав людини. Переможці заочного етапу (автори 20 кращих робіт) будуть запрошені для участі в другому (очному) етапі конкурсу – круглому столі «Міжнародні стандарти захисту прав людини та їх національна імплементація», що відбудеться 22 грудня 2006 року на базі економіко-правового факультету Донецького національного університету.

В рамках даного круглого столу кожен конкурсант повинен буде представити свою роботу перед іншими учасниками та журі, розкрити зміст основних її положень, аргументувати свою точку зору на досліджувану проблему. Також планується заслухати та обговорити доповіді членів журі - провідних діячів України в сфері прав людини. За результатами виступу в очному етапі серед 20 учасників будуть обрані троє переможців, що посядуть І, ІІ та ІІІ місця у конкурсі. Переможці будуть нагороджені відповідними дипломами, актуальною та цікавою юридичною літературою, а також отримають грошову винагороду у розмірі 500, 400 та 300 гривень відповідно. Учасники очного етапу, які не посядуть призових місць, будуть нагороджені дипломами та заохочувальними призами.

Всі витрати, пов’язані з участю конкурсантів в очному етапі (харчування, проживання, проїзд) забезпечуються оргкомітетом конкурсу.

Більш детальну інформацію про конкурс можна отримати, надіславши запит на електронну скриньку оргкомітету [email protected].

УВАГА!
Останній строк реєстрації для участі у конкурсі – 21 листопада 2006 року, 17:00, останній строк подання конкурсних робіт – 1 грудня 2006 року.

Для реєстрації до участі надішліть, будь ласка, заповнену заявку на електронну скриньку організаційного комітету [email protected]

Положення про конкурс та аплікаційну форму учасника можна скачати на http://www.civicua.org/news/view.html?q=880267 ( Essay contest.rar, 334 Kb ) 




Джерело : Ліга студентів Асоціації правників України

Рекомендувати цей матеріал